Uskon sankari

Kaikista kristityistä ei jää jälkeen pyhäinjäännöksiä, syvällistä kirjallisuutta tai edes nimeä. Monet tuntemattomat kristityt auttavat ja palvelevat muita hiljaisuudessa.

Pelon selättäjä

Pelko ei onneksi hallitse minua, mutta häiritsee. Saa valvomaan aamuyön tunteina ja kääntää katseeni olennaisesta olosuhteisiin. Eikä minusta ole pelkojeni selättäjäksi. Siksi minä kannan ne ristin juurelle, polvistun ja luovutan Jumalalle.

Kirkon kanssa

Pidimme viime viikolla ekumeenista kristittyjen rukousviikon iltaa yhdessä helluntaiseurakunnan kanssa. Helluntaiseurakunnan kirkollisissa ilmoituksissa kerrottiin sen olevan ”rukousilta kirkon kanssa”.

Uuden kynnyksellä

Mitä sinulla on kädessäsi? Käytä sitä rohkeasti siellä missä olet. Kysele myös rukoillen, kutsuuko Jumala sinua johonkin uuteen.

Jumala pitää lupauksensa

Meidän ihmisten tekemät lupaukset ovat valitettavan usein kuin yötaivaan hetkeksi valaisevat ilotulitukset. Ne näyttävät kauniilta ja niitä on mukava katsella, mutta pienen hetken kuluttua niiden loisto ja ihanuus on poissa.

Jouluelokuvia

Vaikka me viisaat ihmiset kuvittelemme voivamme sulloa Jumalan haluamiimme raameihin, hän ei niihin mahdu, vaan toimii jatkuvasti vastoin odotuksiamme.

Kotiäidin kiusaukset

Rukoilin esikoisemme vauva-aikana, että Jumala varjelisi minua menettämästä näkyä arkisen lastenhoitotyön arvosta. Näky on ollut koetuksella, mutta ei kadonnut.

Voimattomalle voimaa

Opiskeluaikanani muutama opettajistani oli kiinostunut voimaantumisesta. Oli NLP ja etsittiin sisäisiä voimaeläimiä.