Jalat maassa, pää pilvissä

Meille lahjoitettu järki on ilman muuta tarkoitettu käytettäväksi. Samaan aikaan tulisi kuitenkin nähdä Jumalan mahdollisuudet sielläkin, mikä näyttää ihmisjärjelle mahdottomalta.

Väkevissä käsissä

Suvivirren vielä soidessa korvissa arvioin­ kulunutta lukuvuotta niin opettajana, äitinä, ystävänä kuin Jumalan valtakunnan palvelijana. Välillä pärjäsin tosi hyvin – … Lue lisää

Kevättä ja takatalvea

Tänä vuonna saatiin osassa maata kokea valkea vappu, kun talvi teki äkkinäisen comebackin ja peitti leskenlehdet aimo nietoksin. Takatalvia tulee vastaan myös oman elämämme keväissä ja sielumme sääkartoilla.

Elämä on

Elämän syvempi tarkoitus alkaa kiinnostaa useimpia rippikouluiässä tai jo aikaisemminkin.

Epäonnistuneen paaston keskellä

Nuorten leireille tullaan muun muassa kokemaan yhteyttä ja viettämään itsenäistyvän ihmisen vapaa-aikaa perheestä ja koulusta. Nuoret kaipaavat uskovia kavereita ja Jeesusta.

”Herran edessä minä tahdon iloita”

Noin 800–1100 jKr. läntisessä kirkossa joukko pappeja ja maallikoita oli huolissaan siitä, miten kirkko muuttaa jumalanpalveluksen liturgian ja tuo jumalattomia, epäpyhiä tapoja kristittyjen kokoontumiseen.

Itsetutkiskelua laskujen äärellä

Raha-asiat ovat vaikeita. Kun maksuista tulee puhetta, on ilmapiirissä joskus havaittavissa kiristymisen merkkejä. Maallisen mammonan kanssa joudumme kuitenkin päivittäin tekemisiin.

Kuluttajan arvo

Arvoisa kuluttaja. Näin alkoi postilaatikkoon tipahtanut vesilaitoksen tiedote. Muistutus siitä, että suomalaisessa yhteiskunnassa juuri kuluttaja on arvokas ja arvot liittyvät … Lue lisää

Pelottaa

On vuosi 1991 ja minä olen kahdeksan vuotta vanha. Istun kotimme keittiön pöydän ääressä ja tuijotan kelloa. Vielä pitää odottaa … Lue lisää