Hankala rakastaa hankalaa

Kaikkien meidän elämässä on niitä ihmisiä. Työkavereita, joiden kanssa on toistuvasti känää. Sukulaisia, jotka onnistuvat aina loukkaamaan. Ystäviä, jotka tuntuvat raskailta.

Mitä rakkaus on? Voiko rakastamista opetella?

Kallaveden seurakunnan diakonissa, sielunhoitaja Vuokko Laitinen pohtii vaikeaa kysymystä. Ihmisten keskeneräisyys ja riittämättömyys vaikeuttavat rakkauden vastaanottamista ja antamista. Itsensä ja toisten rakastamista voi kuitenkin opetella. Tärkeää on nähdä sekä toinen että oma itsensä realistisesti.

Kiitos, äiti

Kymmenen kilometrin matka sairaalaan tuntui ylitsepääsemättömän pitkältä, ja Sirja Oittinen pelkäsi, etteivät he mitenkään ehtisi. Lääkäri oli juuri soittanut sairaalasta ja kertonut tilanteen olevan toivoton.

Opistovuosi antoi aikaa ajattelulle

Saara Kumpulainen tuli Ryttylään opiskelemaan Raamattua, ja päätyi syviin pohdintoihin omista lahjoistaan. Ajatustyö jatkuu, mutta Jumala on antanut rauhaa keskeneräisyyteen.

Talkoot on myös junnujen juttu!

Kun 12-vuotias Iida Hovi sai tietää, että Paimionjokilaaksossa järjestetään kesällä talkooleirejä, joissa raivataan jokilaakson perinnemaisemaa, hän halusi heti ilmoittautua mukaan. Pettymyksekseen hänelle vastattiin, että talkoisiin pääsevät vain yli 18-vuotiaat.