Millaiseen syliin synnyit?

Hyvään äitisuhteeseen kuuluu terve kiinnittyminen ja irtautuminen. Kannamme äitiä tai äidin puutetta mukanamme, sillä äiti on lapselle tärkeä – silloinkin, kun hän toteuttaa äitiyttään vajavaisesti.

Tukiperhe on lapsille turvallinen ja arkinen koti

-Monella voi olla kynnys lähteä tukiperheeksi. Voidaan ajatella, että vanhemmuuden pitäisi olla jotenkin erikoista ja ihmisten ammattilaisia. Meillä olemme aina eläneet tukilasten kanssa ihan tavallista arkea tavallisena perheenä, kertoo suonenjokelainen Hanne Korhonen.

Elämäntoverina kipu

Migreeniä ja fibromyalgiaa sairastavaa Inkeri Lemetyistä lohduttaa ajatella, että jatkuva kipu on ikuisuuden mittakaavassa vain väliaikaista. Tässä elämässä kipu voi tuoda mukanaan myös siunauksia, kuten vilkastuneen rukouselämän.

Kutsumuksen nainen

– Peilaan kaikkia tekemisiäni iankaikkisuutta vasten. Tiedostan olevani elämästäni tilivelvollinen Jumalalle, joka antoi sen mahdollisuudet. Ajatus ei ole lainkaan ahdistava, vaan vapauttava, Parempi avioliitto ry:n toiminnanjohtaja Hanna Ranssi-Matikainen sanoo.

Rahapeliongelma vei kuilun partaalle

Jenna Mäkelä näytti ulospäin tavalliselta perheenäidiltä, mutta kulissien takana hän näki jopa nälkää. ”Minä muistan nälän, sillä minulla ei ollut varaa ruokkia itseäni. Minä ruokin rahapelikoneita.”

Toivon rakentaja

Eeva Hovi-Ukkonen jatkaa talvisodan aikaan perustetun kristillisen lastenkoti Kotirauhan toimintaa Heinolassa, halaa lapsia lämmöllä eikä näe tilannetta, missä ei olisi toivoa.