Jumalan valtakunta – ei sitä, mitä ajattelit

– Jos seurakuntaväki tuntuu raadolliselta ja raihnaiselta, se ei ole yllätys. Jumalan lasten joukko ei näyttäydy pelkästään eikä edes enimmäkseen älykköjen, menestyjien ja onnistuneiden seurana, muistuttaa Päivi Räsänen.

Omannäköinen elämä

Jumala on kaikessa rakkaudessaan antanut minulle sinkun osan. Kaipauksessani Jumala on vahvasti läsnä, Pauliina Vanhanen pohtii.

Hän sanoo viimeisen sanan

Missä Jumala on, kun pahoja asioita tapahtuu? Miksi hyvät ihmiset kärsivät? Miten osaisin auttaa kärsivää? Raamattukouluttaja Jarkko Haapanen etsii vastauksia monia hämmentäviin kysymyksiin. Kipu astui hänen elämäänsä, kun hän kohtasi menetyksiä lähipiirissään.

Uniikki esiin

Kun Jumala loi ihmisen, hän ei luonut lasta, vaan aikuisen. Meissäkin hän kutsuu esiin omillaan seisovaa, itsensä kantavaa aikuista.

Löydä kotisi kehossasi

Maailma on pullollaan neuvoja, millaisia meidän tulisi olla. Epävarma lähtee seuraamaan niitä, mutta levottomuus ei katoa. On löydettävä polku, miten olla kotona itsessään.

C. S. Lewis: Maailman vastahakoisin kristitty

”Rakastettavat agnostikot puhuvat lämpimästi Jumalaa etsivästä ihmisestä. Minun kohdallani tuolloin olisi yhtä hyvin voinut puhua kissaa etsivästä hiirestä.” Näin C. S. Lewis, entinen ateisti, sittemmin eräs 1900-luvun vaikutusvaltaisimmista kristityistä ajattelijoista, luonnehti omaa kääntymyskokemustaan.