Taivaasta pudonnut kirja?

Toisessa on Raamattu, toisessa Koraani. Molemmissa on pyhä kirja. Vaikka kristinusko ja islam näyttävät pintapuolisesti samanlaisilta, uskontojen ilmoituskäsitysten välillä on merkittäviä eroja.

Armollisen Armahtajan nimeen?

Kun muslimilta kysyy, millainen Jumala on, vastaus on selvä: Jumala on armollinen ja laupias. Mutta mitä muslimi tarkoittaa armolla? Entä mitä eroa on islamilaisella ja kristillisellä armokäsityksellä?

Hyvän teologian puolesta

– Evankeliumi on valtava asia, ja on hienoa nähdä, miten se koskettaa. Jumalan sana sitouttaa meitä Jeesukseen, ei ihmisiin, sanoo Suomen teologisen instituutin pääsihteeri, pastori Jari Rankinen.

Harhaanjohtajat-kirja löi leiman helluntailaisiin

Vastajulkaistu kirja Harhaanjohtajat – vahvassa uskossa on herättänyt huomiota ja keskustelua eri medioissa. Seurakuntien ja hengellisten yhteisöjen epäkohtiin puuttuvaan teokseen otettiin kantaa myös kristillisten vaikuttajien kesken, erityisesti helluntailaisten.

Yksimielisyyttä totuudessa ja rakkaudessa

Oletko koskaan miettinyt, onko ihmisellä vapaata tahtoa syntiinlankeemuksen jälkeisessä tilassa? Mikä on lain kolmas käyttö? Entä mitä tarkoittaa uskontunnustuksen lause: ”Astui alas tuonelaan”? Kaikkiin näihin kysymyksiin ja lukuisiin muihin antaa seikkaperäisen vastauksen kirja nimeltä Yksimielisyyden ohje.