Kristus – kaikkia herruuksia ylempi

Paavali oli rukouksen ihminen. Rukoillessaan kolossalaisten puolesta Paavali kiitti Jumalaa siitä, että Jumala oli tuonut kolossalaisiin jotain sellaista, mikä oli tehnyt heidät kelvollisiksi taivaallisesta perinnöstä

Paavali – Jumalan tahdosta Kristuksen apostoli

Kirjeessään kolossalaisille Paavali esittelee itsensä: ”Paavali, Jumalan tahdosta Kristuksen Jeesuksen apostoli”. Mutta Paavalin apostolius ei ollut mitenkään itsestään selvä asia. Paavali oli ollut aikaisemmin kiihkeä Jeesuksen vastustaja, hän oli vihannut kristittyjä ja näin ollen myös koko kristinuskoa ja kaikkea, mitä siihen liittyi. Lopulta Paavali oli vihannut itseään Jeesusta.

Tolkkua Raamatun tulkintaan

Voiko kristitty pukeutua vaatteeseen, jossa on 95 prosenttia puuvillaa ja 5 prosenttia keinokuitua? Tai käydä töissä sapattina? Juontaja Roope Salminen törmäsi visaisiin ongelmiin soveltaessaan Raamatun ohjeita yhden päivän ajan.

Mitä Pyhä Henki tekee?

Kuka Pyhä Henki on? Mitä hän tekee? Missä ja mitä hän puhuu meille? Saadaksemme vastauksen näihin kysymyksiin käännymme Raamatun puoleen. Katsomme, mitä Jeesus ja apostolit opettivat.

Mestarin askelissa

Jalanjälkiinsä kutsuva Mestari haluaa laittaa arvojärjestyksemme kohdilleen. Jeesuksen sanat ovat kuin moukari, joka iskee aikamme itsekkyyttä ja hedonismia hellivään ytimeen.