Shofar soi Raamatussa

Kristillisissä rukouskokouksissa käytetään juutalaista rituaalisoitinta shofaria. Monille se on taisteluase rukouksessa ja muistutus Herran tulon päivän läheisyydestä.

Pelosta luottamukseen

Uuden elämäntavan sisäistäminen vaatii toistoja. Jumalan israelilaisille erämaassa laatima vapauden harjoitusohjelma sisälsi päivittäistä huolenpitoa, joka pakotti irrottamaan otteen vanhasta.

Lupauksia antava Jumala

Raamatun Jumala ei ole mykkä. Hän on ymmärrettävällä kielellä itsensä Raamatussa ilmoittava Jumala. Hän on historian kuluessa antanut useita konkreettisia lupauksia, joiden toteutumista voimme seurata.

Maailma tarvitsee esikuvia

Epäilemättä moni israelilaisneitonen oli vuosisatojen saatossa toivonut tulevansa Messiaan äidiksi. Nuori Maria ”roolitettiin” draamaan, joka käsikirjoitettiin taivaan valtaistuimella.

Lupauksia antava Jumala

Raamatun Jumala ei ole mykkä, vaan hän on ymmärrettävällä kielellä itsensä Raamatussa ilmoittava Jumala. Hän on historian kuluessa antanut useita konkreettisia lupauksia, joiden toteutumista voimme seurata. Hän on Jumala, joka ei voi valehdella, muistuttaa Heprealaiskirjeen kirjoittaja. Jumalan lupaukset ovat varmoja.