Evankeliumin alkuperä on Jumalan sydämessä

Raamatussa kaikkein keskeisin kysymys on tämä: koska Jumala on ehdottoman pyhä ja me olemme syntisiä, miten Jumala voi tehdä sovinnon kanssamme, ilman että hän joutuu tekemään kompromissia omasta vanhurskaudestaan?

Näky vaatii sinnikkyyttä

Wycliffe Raamatunkääntäjät -järjestön toiminnanjohtaja Hannu Sorsamo kirjoitti äskettäin rohkean ja rehellisen pääkirjoituksen. Järjestönsä Sanalla Sanoen -lehden viime kuun numerossa otsikolla … Lue lisää

Ylirabbi Herran kärsivän palvelijan edessä

Suomen ylirabbi Simon Livsonia haastateltiin 22.3. Kotimaa Pro:ssa. Mielenkiintoisessa haastattelussa puhutaan muutamista Vanhan testamentin keskeisimmistä messiaanisista teksteistä, Jesaja 53:sta ja Psalmi 22:sta.

Yllättäviä valintoja

Viime sunnuntaina Venäjällä äänestettiin seuraavasta presidentistä. Vladimir Putinin vaalivoitto ei ollut kenelläkään yllätys. Monet jättivät äänestämättä, koska tiesivät jo etukäteen, kuka tullaan valitsemaan.

Kaikki uudistus ei ole edistystä

Suomen teologisessa instituutissa työskentelevä tutkija Timo Eskola kirjoittaa mediakriittisessä blogitekstissään Helsingin Sanomat ja arkkipiispa (2.3.) vuosikausien ajan Euroopassa yleistyneestä kulttuuritulkinnasta.

Billy Graham – maailmanluokan evankelista

Monien mielestä Billy Grahamin kuoleman myötä päättyi tärkeä aikakausi amerikkalaisen herätyskristillisyyden historiassa. On arvioitu, että evankelista saarnasi suoraan yli 200 miljoonalle ihmiselle – useammalle kuin kenties kukaan kirkkohistorian aikana.