”Emme voineet tukea kumpaakaan ehdokasta”

Bo-Göran Åstrand valittiin Porvoon hiippakunnan uudeksi piispaksi. Hän sai vaalin toisella kierroksella 309 ääntä. Pian vaalin jälkeen huomiota herätti se, että peräti 43 äänesti tyhjää ja kokonaan äänestämättä jätti 34.

Alaikäisen päätös?

Trans-klinikoille hakeutuvien nuorten määrä kasvaa rajusti, mutta nuorten transhoitojen pitkäaikaisvaikutuksista ei ole tutkimustietoa.

Arvovaalit

Ensi kuussa käytävät eduskuntavaalit ovat monessa mielessä arvovaalit, sillä monet ensi hallituskaudella pöydälle nostettavat kysymykset ovat luonteeltaan arvokysymyksiä. Miten puolueet torjuisivat ilmastopakolaisuutta tai muuttaisivat translakia? Tulisiko huumeet laillistaa ja ketkä ovat yhteiskunnassa heikoimmilla? Me kysyimme ja puolueet vastasivat.

Saako kirkossa puhua Jeesuksesta?

Kuukausi sitten Vuosaaren kirkkoherra Jussi Mäkelä joutui myrskyn silmään julkaistuaan seurakuntansa Facebook-sivuilla ”käännytyskirjeeksi” luonnehditun kirjoituksen. Kirjoitus on saanut osakseen niin kehuja kuin arvostelua.

Ystäväni Matti

Matti Nykänen kutsui Aatto Lamminpään valmentajakseen, kun hän teki paluuta urheilun pariin veteraanikisoissa. Lamminpää antoi Matille tuulimerkkiä ja henkistä tukea. Vuosien mittaan miehet kävivät myös hengellisiä keskusteluja ja yhdessä myös rukoiltiin.