Myös terve usko leviää maailmalla

Kristittynä on suunnaton etuoikeus olla mukana työssä evankeliumin viemiseksi kaikkeen maailmaan. Se antaa sisältöä ja suuntaa elämälle.

”Sillä, miten tärkeänä uskoa pidetään ja kuinka usein rukoillaan, on tutkimuksessa hyvin yksiselitteinen näyttö: mitä korkeampi uskonnollisuus, sitä parempi hyvinvointi. – – 95 prosenttia uskonnollisuudesta lisää hyvinvointia ja viisi prosenttia aiheuttaa pahoinvointia.”  Näin toteaa tutkija Harri Koskela tämän viikon Uudessa Tiessä. Kannattaa siis pysytellä erossa epäterveestä uskonnollisuudesta ja pysyä siinä ”terveessä uskossa”, jota apostoli Paavali korostaa. (Tiit. 1:13; 1. Tim. 6:6) Tämä kehotus on aina ajankohtainen, ja aivan erityisesti herätysliikkeissä. Kun ihminen haluaa olla uskossaan ehdoton ja johdonmukainen, ylilyöntien vaara on myös vaanimassa. Jumalan sana piirtää eteemme terveen uskon tien ja rajat.

JUMALAN SANALLA ON monipuolinen parantava vaikutus ihmisen elämässä. Miljoonat ihmiset eri puolilla maailmaa ovat kokeneet todeksi psalmin kirjoittajan sanat: ”Mutta hädässään he huusivat avuksi Herraa, ja Herra pelasti heidät ahdingosta. Hän lähetti sanansa, ja se paransi heidät, haudan partaalta hän auttoi heidät turvaan.” (Ps. 107:19-20) Tämä kokemus leviää tällä hetkellä erityisesti muualla kuin Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. Niin kuin professori Miikka Ruokanen totesi puheessaan Oulun hiippakunnan lähetysjuhlilla: ”Kaksi kolmasosaa maailman kristityistä on muita kuin länsimaalaisia, ja heidän suhteellinen osuutensa kasvaa kaiken aikaa. Kristinusko siirtyy etelään ja itään. Kuulemme vuosi vuodelta viestejä siitä, kuinka kristillisen uskon asema länsimaissa heikkenee. Maailmanlaajuisessa katsannossa Eurooppa ja Pohjois-Amerikka ovat kuitenkin poikkeuksia: globaali kristillisyys kasvaa.” Nyt afrikkalaiset ja kiinalaiset kristityt ovat alkaneet levittää kristinuskoa myös länsimaihin. Pelkästään Kiinassa on, varovastikin arvioiden, vähintään 50 miljoonaa kristittyä. Työntekijöiden vapautuminen heidän keskuudestaan maailmanlähetyksen palvelukseen voisi merkitä todellista uutta nousua länsimaiselle kristikunnalle. Kiinalaisilla on kokemusta sekä kristittyjen vainoista että voimakkaasta kasvusta.

JUMALA YKSIN TIETÄÄ tulevaisuuden, mutta meillä ei kristittyinä ole syytä perimmäiseen pessimismiin. Toki tilanne voi kristittyjen kannalta vielä pahentua huomattavasti länsimaissa ja Pohjoismaissakin. Kokonaisuuden kannalta on kuitenkin varmaa, että useassa evankeliumissa esiintyvä Jeesuksen lupaus tulee toteutumaan: ”Tämä valtakunnan evankeliumi julistetaan kaikkialle maailmaan, kaikille kansoille todistukseksi.” Loppu ei tule ennen sitä.

KRISTITTYNÄ ON SUUNNATON etuoikeus olla mukana työssä evankeliumin viemiseksi kaikkeen maailmaan. Se antaa sisältöä ja suuntaa elämälle. Koronasta ja muista hankaluuksista huolimatta Pohjoismaista on edelleenkin lähetetty, ja lähdössä, väestön lukumäärään nähden paljon lähetystyöntekijöitä. Erittäin tärkeä haaste tulevaisuuden kannalta on varmistaa se, että lähetystyöhön lähtijöitä ja lähettäjiä riittää edelleenkin. Olisi itsepetosta kuvitella, että sinänsä tärkeät uudet toimintamuodot, kuten mediatyö ja erilaiset lyhytaikaiset työmuodot, voisivat koskaan korvata uusien työntekijöiden kouluttamisen ja lähettämisen. Jeesuksen opetus on edelleen ajankohtainen ja voimassa oleva: ”Satoa on paljon, mutta sadonkorjaajia vähän. Pyytäkää siis Herraa, jolle sato kuuluu, lähettämään väkeä elonkorjuuseen.” (Luuk. 10:2)

Piditkö artikkelista? Saat lisää mielenkiintoisia juttuja tilaamalla Uuden Tien verkkolehden tästä. Jaa artikkeli myös sosiaalisessa mediassa.

Tutustu myös visioomme alla olevan videon kautta: