Kesä kutsuu juhlaan ja hengelliseen uudistumiseen

Hengelliset kesäjuhlat eroavat tavallisista kesätapahtumista erityisellä tunnelmallaan ja hengellisellä ohjelmallaan.
Santeri Marjokorpi hymyilee. Hänellä on puvun paita ja puvun takki päällään.

Santeri Marjokorpi on Uuden Tien päätoimittaja.

KESÄ ON ELÄMÄN, ILON JA LEVON AIKAA – ja samalla mitä parasta aikaa hengelliseen uudistumiseen. Eri puolilla Suomea järjestetään monia hengellisiä kesäjuhlia, jotka tarjoavat hengellistä ravintoa ja ainutlaatuista kristittyjen yhteyttä.

Hengelliset kesäjuhlat eroavat tavallisista kesätapahtumista erityisellä tunnelmallaan ja hengellisellä ohjelmallaan. Ne tarjoavat mahdollisuuden kuulla koskettavia puheita ja rakentavia raamattuopetuksia. Ehtoollishetkissä kohtaamme itsensä Kristuksen, ja usein tarjolla on myös hyvää hengellistä musiikkia ja rakkaita lauluja. Kesäjuhlat ovat myös tärkeitä kohtaamispaikkoja ystävien ja vanhojen tuttujen kanssa.

Lähes jokaisella liikkeellä on omat kesäjuhlansa, joten jokaiselle löytyy varmasti jotakin. Uusi Tie on vahvasti mukana tulevana viikonloppuna Kansanlähetyspäivillä Ryttylässä. Tule tapaamaan siellä toimittajiamme!

Pidetään kiinni juhlakalenteristamme ja juhlitaan sen avulla Jumalan keskeisiä pelastustekoja.

KRISTITTYNÄ MEILLÄ ON kaikki syy iloita ja juhlia. Kesäaika itsessään on Jumalan hyvä luomistyö, josta saamme nauttia. Jatkuvasti muistelemme ja juhlimme Jumalan toimintaa historiassa. Eikä hän pelkästään vaikuta historiaan, vaan hän on myös itse omaksunut historiallisen, ajallisen ja inhimillisen olomuodon. Kristuksessa Jumala on tullut historiaan ja osaksi aikaamme. Siksi kaikki aika on pyhitettyä, ja historia osoittautuu uudeksi Jumalan läsnäolon ulottuvuudeksi maailmassa.

Sen vuoksi kaikki aika on Jumalan aikaa. Kristus on silta ikuisuuden ja ajallisuuden välillä. Hän on läsnä yhtä aikaa ajassa ja ikuisuudessa. Samalla tavoin Kristuksen seuraajat elävät ajan ja ikuisuuden välimaastossa. Tässä ajassa tarvitsemme erityisiä juhla-aikoja, jotka toimivat merkkeinä ja vetävät meitä kohti ikuisuutta.

RAAMATUSSA TOISTUUKIN ARJEN ja pyhän vuorottelu. Juutalaisuudessa juhlittiin sapattia ja monia erityisjuhlia, jolloin muisteltiin luomista tai Jumalan erityisiä pelastustekoja historiassa. Uudessa liitossa keskeisin päivä on sunnuntai, jolloin kristityt juhlivat Kristuksen ylösnousemusta. Sunnuntai on viikon ensimmäinen päivä. Siten se viittaa luomisen ensimmäiseen päivään. Kristuksen ylösnousemuksessa on uuden luomisen alku. Uusi luominen voittaa vanhan luomakunnan. Elämme nyt uutta aikaa, jonka Kristus on tuonut tänne maailmaan.

Maallistuminen pyrkii tekemään kaikista päivistä pelkkää arkea. Sen myötä kaikesta ajasta tulee yhtäläistä, tasalaatuista ja neutraalia. Kaikki päivät pyritään saattamaan vain talouden palvelukseen. Sunnuntaista halutaan tehdä normaali työ- ja ostospäivä. Kristittyinä meidän ei tule lähteä tähän mukaan, vaan pitää kiinni siitä, että tietyt päivät ovat meille pyhiä eli Jumalalle erotettuja.

Siksi kristityillä on myös oma kalenteri, -kirkkovuosi, joka on hyvin vanhaa perua. Se rakentui alun perin sunnuntain ja pääsiäisen ympärille, mutta jo parissa sadassa -vuodessa sen keskeisimmät juhlat vakiintuivat. Pidetään kiinni tästä juhlakalenteristamme ja juhlitaan sen avulla -vuoden mittaan Jumalan keskeisiä pelastustekoja.

Lue lisää Santeri Marjokorven kantaaottavia pääkirjoituksia täällä.

Piditkö kirjoituksesta? Ole mukana tekemässä kristillistä mediaa tilaamalla Uusi Tie tästä.