Matti Vuolanne sai taivaskutsun 88-vuotiaana

Laajalti tunnettu ja rakastettu rovasti Matti Vuolanne kuoli 17. elokuuta Porissa. Vuonna 1932 syntyneen Vuolanteen päätyö oli seurakuntapappina, mutta hän vieraili myös laajalti puhumassa eri herätysliikkeiden ja kirkkokuntien tapahtumissa.

Kuva: Kuva ja Sana

Laajalti tunnettu ja rakastettu rovasti Matti Vuolanne kuoli 17. elokuuta Porissa. Vuonna 1932 syntyneen Vuolanteen päätyö oli seurakuntapappina, mutta hän vieraili myös laajalti puhumassa eri herätysliikkeiden ja kirkkokuntien tapahtumissa. Puhujakutsuja tuli muun muassa Kansan Raamattuseuralle, Kansanlähetykselle, rukoilevaisille, Metodistikirkolle ja Katulähetyspäiville. Vuolanne koki elämäntehtäväkseen viedä evankeliumia eteenpäin mahdollisimman monelle.

”Jeesus oli Matille kaikki kaikessa – hän teetti jopa postimerkkejä Jeesuksen kuvasta. Matti tunsi Raamatun poikkeuksellisen hyvin. Sieltä oli hyvä ammentaa ravintoa muillekin – usein pitkät pätkät ulkomuistista”, kirjoittaa Vuolanteen vävy Jorma Hännikkälä Seurakuntalainen.fi-sivustolla julkaistussa muistokirjoituksessa.

Matti Vuolanne piti TV7:ssä pitkän luentosarjan ”Rohkaisua Raamatusta”. Radiossa hänen puheitaan on kuultu ohjelmassa ”Matti-papin matkassa”. Itse hän kirjoitti eläkkeellä ollessaan teokset ”Miksi, Jeesus?” (Kuva ja Sana 2005) ja ”Miksi, ihminen?” (Kuva ja Sana 2007) Risto Siltasen toimittama Vuolanteen elämäkerta ”Matti – Jeesuksen pappi” (Kuva ja Sana) julkaistiin vuonna 1998.

Matti Vuolanne meni nuorena naimisiin Maria Kettusen kanssa, ja he saivat viisi lasta sekä kymmenen lastenlasta. Mariansa kanssa he saivat kutsun Siperiaan viemään Sanaa ja aineellista apua. Matkat rahoitettiin taulujen myynnillä Raamattuja Venäjälle ry:n kautta. Matti Vuolanne myös sanoitti ja sävelsi satoja lauluja sekä kirjoitti runoja. Osasta näistä tehtiin ”Runo- ja laulukirja”.