Kiitos, äiti

Kymmenen kilometrin matka sairaalaan tuntui ylitsepääsemättömän pitkältä, ja Sirja Oittinen pelkäsi, etteivät he mitenkään ehtisi. Lääkäri oli juuri soittanut sairaalasta ja kertonut tilanteen olevan toivoton.

Oma avain

Tiesitkö, että Suomi on ainoa EU-maa, jossa on onnistuttu vähentämään asunnottomuutta? Tehokeino on asunto ensin -periaate.

Enemmän kuin välivuosi

Tiesitkö, että eri puolilta Suomea löytyy peräti 87 kansanopisto-kampusta, ja monet niistä ovat kristillisiä. Mitä kristillisessä kansan­opistossa voi opiskella ja millaista on elää asuntolassa? Otimme selvää.

Tolkkua Raamatun tulkintaan

Voiko kristitty pukeutua vaatteeseen, jossa on 95 prosenttia puuvillaa ja 5 prosenttia keinokuitua? Tai käydä töissä sapattina? Juontaja Roope Salminen törmäsi visaisiin ongelmiin soveltaessaan Raamatun ohjeita yhden päivän ajan.

Nykyheprean kehittäjä

”Tänä iltana me luemme tätä”, rabbi Blucker sanoi 13-vuotiaalle juutalaisen koulun oppilaalle, Eliezer Ben-Jehudalle ja ojensi pojalle hepreankielisen Robinson Crusoen. Pojasta oli lumoavaa ajatella, että hänen rakastamallaan heprean kielellä oli kirjoitettu muutakin kuin pyhiä tekstejä. Siinä hetkessä herätettiin kiinnostus tulevan tiedemiehen uraan.

”Israel on ­onnistunut startup-valtio”

– Israelin 70-vuotinen taival on menestystarina, jossa kirjaimellinen erämaa on muutettu kukoistavaksi valtioksi. Siellä tehdyt innovaatiot, kuten muistitikku ja sydämentahdistin ovat siunauksesi myös muissa maissa, hehkuttaa Kari O. Niemi.

Repullinen riimejä ja rohkaisua

Hän on esiintynyt puna-armeijalle ja lapsikuoron kanssa. Kun takana on tuhansia kilometrejä, Pekka Simojoki haluaa pitää katseen Jeesuksessa ja rohkaisee kuulijoitaan löytämään paikansa.