Kutsu ylittää kulttuuriset rajat

Suomen Lähetysneuvoston 100-vuotisjuhlakonferenssissa varoitettiin yhteiskunnallisen rahan huonosta vaikutuksesta ja kaivattiin profeetallista vaikuttamista ajan polttaviin kysymyksiin.

Erilaisia rakentajia

Suomessa syntyy yhä enemmän uusia seurakuntia. Keitä uudet yhteisöt tavoittavat ja mihin seurakuntien perustamisella pyritään? Kysyimme asiaa One Way Missionin, Suomen Vapaakirkon ja Suomen ev.lut. lähetyshiippakunnan johtajilta.

Raamatun rohkeat 2/2

Toisinaan erehdymme pitämään impulsiivisuutta ja kovaäänisyyttä rohkeu­tena ja introvertin sisäinen lujuus ja rohkeus voivat jäädä huomaamatta. Luonteiltaan lähes vastakohtaiset Pietari ja Maria kutsuttiin ainutlaatuisiin tehtäviin.

Puhu itsellesi kuin ystävälle

Ihmisen mielessä käy jatkuva dialogi ja se on niin automaattista, ettei sitä aina edes huomaa. Mutta se, miten itselleen puhuu, kantaa kauas. Aiheen äärelle onkin hyvä pysähtyä ja tehdä tarvittaessa korjausliikkeitä.

Raamatun rohkeat, osa 1/2

Raamatun rohkeat eivät olleet teflonpintaisia supersankareita, vaan tavallisia ihmisiä, jotka epäröityään uskalsivat, mitä heidän tarvitsi uskaltaa.

Ihmislaji museokuvina

Kansallisteatterin tämän syksyn tapaus on Sapiens, joka pyrkii kertomaan suuren kertomuksen ajassa, jossa väitetään suurten kertomusten kuolleen.