Keväällä käynnistyy Kansanlähetyskoulu

Haluaisitko palvella hengellisellä kentällä, mutta mietit, miten päästä liikkeelle? Ensi keväänä starttaava Kansanlähetyskoulu järjestetään heille, jotka kokevat kutsua tehtävään ja haluavat selvittää itselleen, mikä se tehtävä voisi olla.

Ensin valitaan kanta, sitten etsitään perustelut

– Ei voi sanoa, että kirkolla on eettisissä kannan­otoissa yksi linja, pikemminkin kyse on jatkumosta. Kannanottojen välisiä eroja selittää osin se, että niissä etsitään perusteluja siihen, mitä halutaan sanoa, toteaa väitös­kirjatutkija Tuomas Hynynen.

Rakas Kongoni

Lähetystyöntekijät Mirja ja Veikko Reinikainen elivät sisällissodan repimän kansan keskellä silloinkin, kun monet lähtivät maasta. Tuo itsensä uhraava asenne ei ole unohtunut, ja kongolaisten mukaan Reinikaiset rakastavat Kongoa enemmän kuin Kongo itse.

Miten jäädään eläkkeelle?

Joku odottaa sitä kauhulla, toinen kuin taivasta maan päälle. Eläkkeelle jääminen herättää monenlaisia tunteita, mutta mitä hyvää uusi elämänvaihe voi tuoda mukanaan?

Mielenkiintoinen kuusikko

Vuoden kristillinen kirja valitaan sunnuntaina 27.10. Ehdolla on kuusi teosta, joista toimittaja Sanna Ukkola valitsee voittajan. Yleisö voi äänestää omaa suosikkiaan 25.10 saakka osoitteessa vuodenkristillinenkirja.fi.

Kutsu ylittää kulttuuriset rajat

Suomen Lähetysneuvoston 100-vuotisjuhlakonferenssissa varoitettiin yhteiskunnallisen rahan huonosta vaikutuksesta ja kaivattiin profeetallista vaikuttamista ajan polttaviin kysymyksiin.

Erilaisia rakentajia

Suomessa syntyy yhä enemmän uusia seurakuntia. Keitä uudet yhteisöt tavoittavat ja mihin seurakuntien perustamisella pyritään? Kysyimme asiaa One Way Missionin, Suomen Vapaakirkon ja Suomen ev.lut. lähetyshiippakunnan johtajilta.