Joutsenlaulun aika

Vuosia sitten evankelista Eliina Heinosesta tuntui kuin Jeesus olisi kysynyt: ”Mitä haluat, että minä sinulle tekisin?” – Mietin, pyytäisinkö apua migreeniin, joka oli vaivannut viisi vuotta, vai läheiselle, jonka elämä meni alaspäin. Lopulta vastasin, että sano sinä taivaan Isä, mikä on tärkeää.

Huumemaailman karu arki

Kävimme tutustumassa terveysneuvontapisteeseen, jossa huumeiden käyttäjät saavat puhtaita neuloja. Jelpissä selvisi, että moni käyttäjä kokee olevansa pettymys maailmalle. Siksi ystävällinen kohtaaminen ja huomioiminen syntymäpäivänä voivat saada kyyneliin.

Kummit kehiin

Jaska Palomäki kannustaa vanhempia valmistautumaan lapsen varhaisnuoruuteen, sillä silloin vanhempien rooli heikkenee, ja kavereiden ja muiden aikuisten merkitys lapsen elämässä kasvaa.

Erämaaisien askelissa

Reilu vuosi sitten pastori, kirjailija Erkki jokinen teki viimein sen, mitä sisin oli kaivannut jo vuosia. Hän jättäytyi pois työelämästä ja vetäytyi hiljaisuuteen. – Kaivossani oli enää kannettua vettä, jota koetin jakaa muille. Lähde oli tukossa.

Näe minut

Yrittäjän lapset, pappien pojat. Surullisen moni on nytkin kateellinen isän tai äidin intohimoiselle omistautumiselle työuralleen, palavalle kutsumukselle tai överiksi menneelle harrastamiselle niiden ryöstettyä vanhemman kauas silloin, kun häntä olisi tarvittu.