Höpö-höpö uskosta terveeseen uskoon

Terve usko ja terve opetus eivät ole aidon herätyksen vastakohtia vaan sen edellytyksiä. Kristittyjen velvollisuus ja pysyvä kutsumus on aina uudestaan palata siihen klassiseen kristilliseen uskoon, joka on ilmaistu Uudessa testamentissa.

Yksi nimi ylitse muiden

Jeesus Kristus oli se, jonka kautta ja jota varten kaikki alussa luotiin, meidätkin on luotu häntä varten. Tästä seuraa, että kukaan ei voi löytää omaa perimmäistä identiteettiään ja oman elämänsä todellista tarkoitusta, ennen kuin hän ensin löytää itsensä Kristuksen omana.

Lehti uudistuu – linja pysyy samana

Lähtökohtamme kristillisenä lehtenä on, että Jumala on ilmoittanut itsensä ja tahtonsa Raamatussa. Tarkastelemme elämää, kirkkoa, hengellistä kenttää ja yhteiskunnan ilmiöitä Raamatun opetusten valossa.

Ymmärretäänkö puhe synnistä väärin?

Ihmisellä voi olla hyvinkin korkea omanarvontunto, vaikka hän samalla näkee itsensä syntisenä. Näin voi olla, koska sama ihminen näkee itsensä myös Jumalan luomana, rakastamana ja Kristuksessa armahdettuna.

Suomi maailmankatsomusten ja arvojen ristivedossa

Tuskin on mahdollista palata sellaiseen yhtenäiskulttuuriin, jossa koulutus ja kansalliset juhlat perustuvat kristilliseen uskoon. Tässä tilanteessa ei kuitenkaan pidä erehtyä ajattelemaan, että olemme siirtymässä jonkinlaiseen maailmankatsomus- ja arvotyhjiöön yhteiskunnassa. Sellaista ei pohjimmiltaan ole olemassa missään.

Lupauksia antava Jumala

Raamatun Jumala ei ole mykkä. Hän on ymmärrettävällä kielellä itsensä Raamatussa ilmoittava Jumala. Hän on historian kuluessa antanut useita konkreettisia lupauksia, joiden toteutumista voimme seurata.

Jumala tuli Jeesuksessa näkyväksi

Jumala tuli Jeesuksessa ihmiseksi näyttääkseen, minkälainen on todellinen ihmisyys. Jeesuksessa me kohtaamme ihmisyyden aidoimmillaan, puhtaimmillaan ja parhaimmillaan.