Kristus yksin riittää – ja kiitos näistä vuosista!

Tämä on viimeinen pääkirjoitukseni. On tullut aika jättää Uusi Tie nuorempiin käsiin ja siirtyä elämässä eteenpäin. Lämmin kiitos kaikille lukijoille!

Leif Nummela seisoo tummaan pukuun pukeutuneena. Hänellä on silmälasit.

Leif Nummela oli Uuden Tien päätoimittaja vuosina 1993–2023.

KRISTINUSKON todellisuuskäsityksen mukaan on olemassa sekä Jumalan enkeleitä että pahoja henkiolentoja. Toisinaan pahat henget tekeytyvät enkeleiksi. Siksi ne, jotka yrittävät olla suoraan yhteydessä henkimaailmaan, eksyvät pahasti. Turvallinen tie on pysyä ristiinnaulitun ja ylösnousseen Kristuksen seurassa ja hoitaa yhteyttään häneen Raamatun sanan kautta. Niin kuin Jeesus itse sanoi, kukaan ei pääse Isän luokse muuten kuin hänen kauttaan.

Kristuksessa on Raamatun mukaan kaikki viisauden ja tiedon aarteet kätkettyinä. On turha etsiä hengellistä viisautta ohi Kristuksen. Elääksemme täyteläistä hengellistä elämää tarvitsemme Kristusta ja hänen parempaa tuntemistaan.

Kristillisissä yhteyksissä tarjoillaan liian usein jotakin muuta. Yhtenä esimerkkinä voisi mainita Suomen kirkon pappisliiton Crux-jäsenlehden toukokuun numeron. Siinä haastatellaan pappi Henri Järvistä, joka on työssään avoimesti käyttänyt uushenkisyyden elementtejä, kuten joogaa, mindfullnessia ja tarot-kortteja. ”Ehkä isoissa kaupungeissa voisi olla hengellisiä toimintakeskuksia tai seurakuntia, jotka omistautuvat uuden hengellisyyden toteuttamiseen pääpainoisesti”, Järvinen visioi.

Tarvitaan Raamattua, herätystä ja lähetystä – ja kaiken keskuksessa on itse Jeesus Kristus.

KLASSISEEN kristinuskoon uskovina herätyskristittynä näemme asian eri tavoin. Ei tarvita mitään kokonaan uudentyyppistä hengellisyyttä, joka käytännössä yleensä merkitsee vain jonkin vanhan harhaopin uudelleenlämmittelyä. Puhumattakaan siitä, että eksyisimme uushenkisyyden hämärille poluille.

Todellisuudessa tarvittaisiin Kristus-keskeisiä, Raamatun sanaan syvästi juurtuvia ja sen opetuksia käytännössä seuraavia kristillisiä yhteisöjä. Sellaisia, joissa toteutuisi sekä Raamatun mukainen paimenuus että seurakunnan kaikkien jäsenten armolahjojen mukainen todistus ja palvelutehtävä. Tällaisia seurakuntia voi syntyä Jumalan armosta siellä, missä evankeliumia julistetaan väärentämättömänä ja sekoittamatta sitä muihin ideologioihin. Silloin ihmiset voivat herätä ja lähetystyö mennä eteenpäin. Tarvitaan Raamattua, herätystä ja lähetystä – ja kaiken keskuksessa on itse Jeesus Kristus.

Kiitos näistä vuosista!

Suomalaisissa herätysliikkeissä on jo jonkin aikaa ollut menossa sukupolvenvaihdos. Siihen kuluu luonnollisena osana sekin, että tämä on viimeinen pääkirjoitukseni. On tullut aika jättää Uusi Tie nuorempiin käsiin ja siirtyä elämässä eteenpäin. Lämmin kiitos kaikille lukijoille, jotka olette kulkeneet kanssamme lyhyemmän tai pidemmän matkan. Kiitos kaikesta rohkaisevasta palautteesta ja kritiikistäkin, mitä olen vuosien mittaan saanut. Siirryn nyt itsekin positiivisin odotuksin lehden lukijoiden joukkoon.

Tunnen lehden nykyisen toimitustiimin ja tulevan päätoimittajan, joten iloitsen suuresti siitä, että klassisen raamatullisluterilaisen kristinuskon mukainen linja lehdessä jatkuu. Kannetaan rukouksin ja rohkaisuin kaikkia, jotka palvelevat meitä tässä lehdessä. Uuden Tien kaltaista lehteä tarvitaan ehdottomasti tässä ajassa.

Millainen on Uuden Tien uusi päätoimittaja Santeri Marjokorpi? Lue hänen henkilöhaastattelunsa täällä.

Hei hyvä lukija!

Tämä artikkeli on poikeuksellisesti maksuton. Lehden tekeminen ei kuitenkaan ole ilmaista vaan vaatii paljon resursseja. Haluaisitko olla mukana mahdollistamassa kristillisen median tekemisen? Tilaa Uusi Tie paperi- tai verkkolehtenä täällä.

Katso tai kuuntele alla oleva video, jossa Leif Nummela kertoo, mihin kristillistä media tarvitaan.