Uskalla avautua Jeesukselle

Ylösnoussut Jeesus elää ja vetää meitä puoleensa. Avoimuus ja valmius antaa hänen vaikuttaa voivat avata täysin uuden ulottuvuuden elämässä.
Leif Nummela seisoo tummaan pukuun pukeutuneena. Hänellä on silmälasit.

Leif Nummela oli Uuden Tien päätoimittaja vuosina 1993–2023.

JEESUKSEN PERSOONA ja opetukset tunnustetaan ympäri maailman olevan vertaansa vailla. Kun kristinuskoa kritisoidaan, kritiikki osuu hyvin harvoin häneen. Jeesuksen lahjomattomuus totuuden suhteen, rakkaus ja pyhyys kestävät kenen tahansa tarkastelun. Hän puhuu suoraan ja ankarasti silloin, kun se on tarpeen, mutta hän on aina valmis osoittamaan armollisuuttaan tarvitseville.

MAHDOLLISUUS OPPIA paremmin tuntemaan Jeesusta on kaikille avoin. Uusi testamentti on suomalaisille helposti saatavilla. Nyt myös tuoreena helppolukuisena versiona UT2020. Voin lämpimästi suositella maailman levinneimmäksi kirjaksi osoittautuneen Uuden testamentin lukemista ainakin kerran läpi. Sen sisältämien silminnäkijätodistusten perusteella voi päättää, mitä Jeesuksesta ajattelee. Jeesus itse piti ilmeisen tärkeänä sitä, että ihmiset käsittäisivät, kuka hän todellisuudessa on. Hän muun muassa sanoi: ”Sanoin teille, että aiheutatte oman kuolemanne synneillänne. Kuolette synteihinne, jos ette usko, että minä olen mikä olen.” (Joh. 8:24 UT2020)

KUKA JEESUS SITTEN OLI? Oman ja opetuslastensa todistuksen mukaan hän oli Jumala itse, ihmiseksi tulleena. Hän osoitti meille konkreettisesti, millainen Jumala on ja mitä hän haluaa. Kun tuntee Jeesuksen, tuntee hänen kauttaan myös Jumalan. Voi myös rukoilla ymmärtävänsä, kuka Jeesus todella oli ja on. Monen ihmisen matka Jumalan tuntemiseen on alkanut yksinkertaisesta aidosta rukouksesta: ”Herra Jeesus, anna minun oppia tuntemaan sinut.”

Monen ihmisen matka Jumalan tuntemiseen on alkanut yksinkertaisesta aidosta rukouksesta.

Uuden testamentin keskeisimpiä sanomiahan on se, että Jeesus nousi kuolleista ja elää nyt Jumalan luona. Tämän takia hän voi kuulla ihmisten rukoukset ja vastata niihin tahtonsa mukaan. Hän mielellään vastaa rukouksiimme, koska haluaa, että tunnemme hänet henkilökohtaisesti. Hän vakuutti aikoinaan, että ”pyytäjä saa, etsijä löytää ja koputtajalle avataan”. (Matt. 7:8 UT2020)

RUKOUKSEN ja Uuden testamentin lukemisen ohella kannattaa tutustua kristittyihin. Kristilliset kirkot ja seurakuntatilat ovat auki ja ottavat mielellään vastaan uteliaita. Eräs nuori nainen kertoi hiljattain, miten hän oli täysin yllättynyt siitä Jumalan läsnäolon tunteesta, jonka hän kohtasi käydessään ensimmäisen kerran vuosiin jumalanpalveluksessa. Se oli kuulemma erilaista kuin missään muualla. Nuori mies puolestaan ihmetteli, miten puhe seurakunnassa oli osunut hätkähdyttävän suoraan juuri hänen elämäntilanteeseensa.

YLÖSNOUSSUT JEESUS elää ja vetää meitä puoleensa. Avoimuus ja valmius antaa hänen vaikuttaa voivat avata täysin uuden ulottuvuuden elämässä.

Hei lukija!

Piditkö lukemastasi? Tämä artikkeli on julkaistu Uusi Tie -lehden vuoden 2023 erikoisnumerossa Ilon Aika. Tilaamalla Uuden Tien verkko- tai paperilehden tästä saat joka viikko ajankohtaista, hengellisesti ravitsevaa ja puhuttelevaa sisältöä.

Ja kiitos, jos jaat artikkelin sosiaalisessa mediassa. Voit myös tilata Ilon Aikaa paperilehtenä jaettavaksi tästä. Viedään evankeliumia yhdessä eteenpäin!

Uuden Tien toimitus