Keväällä käynnistyy Kansanlähetyskoulu

Haluaisitko palvella hengellisellä kentällä, mutta mietit, miten päästä liikkeelle? Ensi keväänä starttaava Kansanlähetyskoulu järjestetään heille, jotka kokevat kutsua tehtävään ja haluavat selvittää itselleen, mikä se tehtävä voisi olla.

KUVA: ISTOCKPHOTO

KUVA: ISTOCKPHOTO

Haluaisitko palvella hengellisellä kentällä, mutta mietit, miten päästä liikkeelle? Ensi keväänä starttaava Kansanlähetyskoulu järjestetään heille, jotka kokevat kutsua tehtävään ja haluavat selvittää itselleen, mikä se tehtävä voisi olla.

Kansanlähetyskoulu on puolitoista vuotta kestävä monimuotokoulutus, joka varustaa Kansanlähetyksen vapaaehtoisia tai sellaiseksi haluavia Jumalan valtakunnan työhön. Maallikoille suunnattu kuusi viikonloppua kestävä koulutus ei ole sidottu paikkaan, sillä siihen voi osallistua Ryttylässä Kansanlähetysopistossa, Kansanlähetyksen piireissä tai seuraamalla opetusta striimattuna vähintään kahden hengen ryhmissä kotipaikkakunnalla.

– Haluamme saada Jumalan kansaa liikkeelle evankeliumin puolesta. Nyt osallistujan paikka on usein penkin kuluttajan paikka, mutta me haluamme kääntää kuvion niin, että osallistuja saa loistaa eläessään todeksi Jumalan kutsua arjessaan, toteaa Kansanlähetyksen lähetysjohtaja Mika Tuovinen.

Ensimmäisen vuoden aikana paneudutaan teologiaan, Kansanlähetyksen identiteettiin, Raamattuun ja maallikkovastuun kantamiseen – Kansanlähetyskoulu onkin pienimuotoinen raamattukoulu.

Toisena vuotena valitaan lähes kahdestakymmenestä suuntautumisvaihtoehdosta itselle kiinnostavin. Vaihtoehtoja ovat esimerkiksi julistus, sielunhoito, nuorisotyö, maahanmuuttajatyö, juniorityö ja lähetystyön esillä pitäminen.

– Olen huomannut, että  monilla on halu tehdä jotain, mutta he eivät oikein tiedä, mitä. Toivomme Kansanlähetyskoulun palvelevan kutsumuksen etsimisessä, ja samalla osallistujat tutustuvat Kansanlähetyksen työntekijöihin, toisiin opiskelijoihin ja oman Kansanlähetyspiirin toimintaan.

Ja kyllä myös tekemään pääsee, jo koulun aikana. Koulutusviikonlopuissa varustetaan ja innostetaan työhön, ja käytännön toimiin pääsee omassa Kansanlähetyspiirissä tai liikkeen keskustoimistolla.

Ne koulutuksen suorittaneet, joille maakunnallinen Kansanlähetyspiiri tai liikkeen keskustoimisto voi osoittaa palvelutehtävän, siunataan vapaaehtoistyöhön Kansanlähetyspäivillä 2021.

Opiskelemaan hakevalle on eduksi, jos hänellä on suosittelija ja olemassa oleva yhteys omaan Kansanlähetyspiiriin.

 

Lue lisää ja täytä hakulomake:

kansanlahetys.fi/tapahtumatKansanlahetyskoulu.

Ilmoittautuminen päättyy 31.12.2019

Kansanlähetyskoulun johtajina toimivat Jukka Repo ja Anssi Savonen. 

Katso alla olevasta videosta, mitä mielestämme on kristillisen median merkitys. Tilaa lehti tästä.