Kansanlähetys valitsi uudeksi lähetysjohtajakseen Daniel Nummelan

Nummela on koulutukseltaan teologian maisteri ja hän on työskennellyt noin kymmenen vuotta lähetystyössä Japanissa.

– Sinä astut nyt isoihin saappaisiin, ja joskus saattaa tuntua siltä että kompastut niihin. Mutta sinä et ole yksin tässä tehtävässä ja olet Kaikkivaltiaan palveluksessa. Näillä sanoilla Kansanlähetyksen liittohallituksen puheenjohtaja Regina Leppänen onnitteli Daniel Nummelaa lähetysjohtajaksi valinnasta. Kuva: Sanna Myllärinen

Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen liittohallitus on tänään 22.8.2020 käsitellyt kokouksessaan uuden lähetysjohtajan valintaa Mika Tuovisen jäädessä pois tehtävästä 1.1.2021 alkaen. Liittohallitus asetti kesäkuussa valintatyöryhmän valmistelemaan asiaa ja kuuli tänään sekä valintatyöryhmää, haastateltuja ehdokkaita että johtoryhmän jäseniä.

Liittohallitus hyväksyi yksimielisesti valintatyöryhmän esityksen ja valitsi liikkeen uudeksi lähetysjohtajaksi teologian maisteri, pastori Daniel Nummelan.

– Sinä astut nyt isoihin saappaisiin, ja joskus saattaa tuntua siltä että kompastut niihin. Mutta sinä et ole yksin tässä tehtävässä ja olet Kaikkivaltiaan palveluksessa. Kun me häntä seurataan, kuunnellaan ja etsitään hänen tahtoaan, meillä ei ole mitään hätää, liittohallituksen puheenjohtaja Regina Leppänen rohkaisi onnitellen uutta lähetysjohtajaa.

– Aika sanattomaksi vetää. Olen tietenkin kiitollinen tästä luottamuksesta, ja tunnistan nämä sanat, etten ole tässä yksin. Haluan tehdä yhteistä työtä teidän kaikkien kanssa ja tulen varmasti tarvitsemaan kokeneempien kollegoiden apua monessa asiassa. Lupaan tehdä parhaani ja seistä Jumalan edessä ja vastata siitä mitä teen, häkeltynyt Daniel Nummela kiitteli liittohallitusta.

Lähetysjohtaja Mika Tuovisen mukaan johtajan valinnat ovat tällaisessa liikkeessä erittäin tärkeitä.

– Daniel Nummelassa saamme johtajan, joka tuntee sekä järjestön että sen ihmisiä pitkältä ajalta, ja joka on nähnyt lähetystyön läheltä Japanissa. Hänelle Kansanlähetyksen luterilainen herätyskristillinen työnäky on tärkeä. Toivotan Danielille oikein paljon siunausta tehtävän hoitoon, lähetysjohtaja Mika Tuovinen kommentoi valintaa tuoreeltaan.

Daniel Nummela aloittaa tehtävässä 1.1.2021 ja perehdytyksen 1.9.2020 alkaen.