Jouduttamassa Jeesuksen paluuta

Kun tiedostaa, mikä etuoikeus on lukea koko Jumalan pelastussuunnitelmaa alusta loppuun – Ensimmäisestä Mooseksen kirjasta Ilmestyskirjaan – omalla kielellään, on riipaisevaa ajatella, että kaikilla ei ole tätä mahdollisuutta.

Niin kuin on tapahtunut lukemattomille, myös minut Raamattu sai kääntymään kristilliseen uskoon. Nyt olen lukenut ja opiskellut Raamattua jo puolen vuosisadan ajan ja tullut vakuuttuneeksi siitä, että se on Jumalan omaa sanaa ihmiskunnalle.

SIKSI SYDÄMENI SYKÄHTÄÄ, kun luen tämän viikon Uudessa Tiessä olevaa uutista: ”Kymmenen suurta raamatunkäännösjärjestöä julkaisi hiljattain ”I want to know” -kampanjan, jonka tavoitteena on, että 95 prosentilla maailman väestöstä olisi vuoteen 2033 mennessä koko Raamattu saatavilla ymmärtämällään kielellä.” Kun avaan ja selaan kampanjan upeita kotisivuja (illuminations.bible), innostun vielä enemmän. Miten hieno kampanja! Jumala siunatkoon kaikkia siinä mukana olevia järjestöjä.

Se, että kampanjassa on mukana kymmenen erilaista raamatunkäännösjärjestöä, on hieno kristittyjen yhteyden esimerkki. Yhteinen näky yhdistää ja ajaa liikkeelle. Jokaisella on oma panoksensa tuotavana yhteiseen työhön. On myös mahtavaa, että kampanjalla on konkreettinen tavoite. En osaa arvioida, kuinka realistinen tuo tavoite on, mutta innostava se ainakin on. Raamatunkäännöstyötä tekevissä järjestöissä on mukana paljon kielen, kääntämisen ja Raamatun levittämisen asiantuntijoita. He ansaitsevat meidän muiden kristittyjen esirukoukset ja tuen.

RAAMATUN KÄÄNTÄMISEN ja toimittamisen kaikkien ihmisten saataville, tulisi olla kristittyjen sydämen asia. Kun tiedostaa, mikä etuoikeus on lukea koko Jumalan pelastussuunnitelmaa alusta loppuun – Ensimmäisestä Mooseksen kirjasta Ilmestyskirjaan – omalla kielellään, on riipaisevaa ajatella, että kaikilla ei ole tätä mahdollisuutta. Se on yksi maailman suurimpia epäoikeudenmukaisuuksia. Olihan Jeesuksen viimeisimpiä opetuksia kristityille: ”Menkää kaikkeen maailmaan ja julistakaa evankeliumia kaikille luoduille.” (Mark 16:15) Osa tätä työtä on Raamatun ja sen osien kääntäminen yhä uusille kielille.

JA KAIKKEIN INNOSTAVINTA on tämä: Jeesus lupaa, että hän tulee takaisin, kun työ täällä on saatu päätökseen. ”Tämä ilosanoma Jumalan valtakunnasta julistetaan koko maailmassa, todistukseksi kaikille kansoille, ja sitten tulee loppu.” (Matteus 24:14, UT2020) Elämme lopun aikoja, jotka alkoivat Jeesuksen taivaaseen astumisen ja Pyhän Hengen vuodatuksen jälkeen. Se, että todistus Jeesuksesta tavoittaa kaikki kansat, on yksi merkki siitä, että Jeesuksen toisen tulemisen päivä lähenee.

Emme ainoastaan odota vaan voimme myös jouduttaa Jeesuksen paluuta. Tämän suurempaa tehtävää tuskin kukaan voi itselleen kuvitella.

EVANKELIUMIN ETEENPÄIN VIEMINEN on konkreettinen tapa, joilla me voimme ”jouduttaa” (2 Piet. 3:12; UT 2020 mukaan ”edistää”) Herran päivän tulemista. Mikä uskomaton etuoikeus! Emme ainoastaan odota vaan voimme myös jouduttaa Jeesuksen paluuta. Tämän suurempaa tehtävää tuskin kukaan voi itselleen kuvitella. Juuri tämän takia iloitsemme sydämestämme evankeliumin etenemisestä maailmalla, tapahtuipa se sitten suoran evankeliumin julistuksen, seurakuntien perustamisen tai raamatunkäännöstyön kautta. Tämä kaikki jouduttaa Herramme paluuta. Tule Herra Jeesus.

Piditkö artikkelista? Saat lisää mielenkiintoisia juttuja tilaamalla Uuden Tien verkkolehden tästä. Jaa artikkeli myös sosiaalisessa mediassa.

Tutustu myös visioomme alla olevan videon kautta: