Usko luomiseen ei kahlitse tiedettä

Usein kuulee sanottavan, että Raamattu ei ole mikään luonnontieteen oppikirja. Väite on sinänsä aivan oikea. Tuskin kukaan ehdottaisikaan biologian, fysiikan tai kemian oppikirjojen korvaamista Raamatulla. Väitteen varsinainen tarkoitus onkin sanoa, että Raamattua ei tulisi pitää luontoa koskevan tiedon lähteenä. Moni ajattelee, että Raamatun kuvaukset luomakunnasta eivät ole luotettavia. Raamatun uskotaan opettavan, että maapallo on vain…

UTA_Ok2

Usein kuulee sanottavan, että Raamattu ei ole mikään luonnontieteen oppikirja. Väite on sinänsä aivan oikea. Tuskin kukaan ehdottaisikaan biologian, fysiikan tai kemian oppikirjojen korvaamista Raamatulla.

Väitteen varsinainen tarkoitus onkin sanoa, että Raamattua ei tulisi pitää luontoa koskevan tiedon lähteenä. Moni ajattelee, että Raamatun kuvaukset luomakunnasta eivät ole luotettavia. Raamatun uskotaan opettavan, että maapallo on vain 6 000 vuotta vanha ja pannukakun muotoinen.

Nykyisen tieteellisen tiedon myötä näyttää kuitenkin siltä, että maapallon ikä on miljardien vuosien mittainen ja muodoltaan se on suurin piirtein pyöreä. Miten siis kukaan, joka on vähänkin tutustunut luonnontieteisiin, voi enää pitää Raamattua luotettavana?

Lue tämän viikon Uudesta Tiestä lisää maapallon iästä, maasta pannukakkuna ja siitä, miksi kristitty voi olla avoin tieteen tuloksille luopumatta Raamatun auktoriteetista.