Tommi Parikka uskoo Raamatun lupauksiin

Tommi Parikka on vakuuttunut, että Jumalan lupauksiin kannattaa ripustautua, vaikka olosuhteet näyttäisivät miltä.

Tommi Parikka katsoo tulevaisuuteen luottavaisesti. – Näyttää siltä, että Jumala antaa voimaa sille, joka sitä tarvitsee. KUVA: PIA TIUSANEN

Tommi Parikka katsoo tulevaisuuteen luottavaisesti. – Näyttää siltä, että Jumala antaa voimaa sille, joka sitä tarvitsee. KUVA: PIA TIUSANEN

Tommi Parikka on vakuuttunut, että Jumalan lupauksiin kannattaa ripustautua, vaikka olosuhteet näyttäisivät miltä.

Jyväskyläläinen Tommi Parikka, 25, opiskelee viimeistä kevättä biologian ja maantiedon aineenopettajaksi. Avioliitto Anna-vaimon kanssa on tuore, viime kesänä solmittu. Elämässä tapahtuu uusia asioita, mutta kaikkea kannattavat ikiaikaiset Raamatun lupaukset.

– Ne on annettu sitä varten, että niiden varaan voi ripustaa koko elämän. Ne oikeasti toimivat myös käytännössä, Tommi uskoo.

Jumala kantoi surun yli

Tommi Parikka on kristityn kodin lapsi. Henkilökohtaiseen uskoon hän on kasvanut vähitellen. Yläkouluaika oli uskon kannalta hankalaa, koska ilmapiiri oli vastustava. Tuolloin Tommi löysi seurakuntayhteyden, joka auttoi jaksamaan.

Erityisen raskas vaihe Tommin elämään tuli muutama vuosi sitten, kun hänen isänsä sairastui aivosyöpään. Isä kuoli pari vuotta sitten vain 60-vuotiaana.

Aivan ihmeellistä on, miten hyvin olemme siitä selvinneet ja päässeet yli. Näyttää siltä, että Jumala antaa voimaa sille, joka sitä tarvitsee.

– Hän oli välillä sairaalassa ja välillä ihan hyvässä kunnossa kotona. Meillä oli aikaa valmistautua kuolemaan. Jos se olisi tapahtunut yhtäkkiä, olisi varmasti jäänyt todella pitkäksi aikaa käsiteltävää, Tommi pohtii.

– Olen saanut rukoustukea ja muutakin tukea odottamattomista suunnista. Ihmiset, joiden en edes tiennyt olevan uskossa, ovat sanoneet rukoilevansa perheemme puolesta.

Tommi on kokenut ihmeellistä Jumalan huolenpitoa ja rauhaa, vaikka isän kuolema olikin kova paikka.

– Aivan ihmeellistä on, miten hyvin olemme siitä selvinneet ja päässeet yli. Näyttää siltä, että Jumala antaa voimaa sille, joka sitä tarvitsee.

– Melkein pahin mahdollinen tapahtui, mutta olen sen välityksellä saanut tilaisuuksia puhua uskonasioista ja kertoa, miten usko auttaa pääsemään yli surusta, Tommi toteaa.

Rauha voi oikeasti ylittää ymmärryksen

Ennen kuin Tommi löysi Annansa, hänellä oli monenlaisia ihmissuhdekuvioita. Nekin hän halusi luovuttaa rukouksessa Jumalalle. Hän koki todeksi Raamatun lupauksen: ”Älkää olko mistään huolissanne, vaan saattakaa aina se, mitä tarvitsette, rukoillen, anoen ja kiittäen Jumalan tietoon. Silloin Jumalan rauha, joka ylittää kaiken ymmärryksen, varjelee teidän sydämenne ja ajatuksenne, niin että pysytte Kristuksessa Jeesuksessa.” (Fil. 4:6,7)

Silloin rauha ylittää ymmärryksen, kun rauhaa ei järjen mukaan pitäisi olla.

– En ole saanut aina heti mitään vastausta; asia ei ole ratkennut. Silloin rauha ylittää ymmärryksen, kun rauhaa ei järjen mukaan pitäisi olla.

Toinen rakas lupaus Tommille on: ”Me tiedämme, että kaikki koituu niiden parhaaksi, jotka rakastavat Jumalaa ja jotka hän on suunnitelmansa mukaisesti kutsunut omikseen.” (Room. 8:28)

– Minulla on ollut paljon ihastumisdraamoja. Olen joutunut kerta toisensa jälkeen pettymään. Sen jälkeen, kun tapasin vaimoni, olen huomannut, että moni niistä ihmisistä, joiden kanssa olisin aiemmin halunnut olla, ei olisi sopinut ollenkaan kanssani yhteen, Tommi kertoo.

Tulevaisuus ei pelota

Tommi ja Anna Parikka osallistuvat Kansanlähetyksen tilaisuuksiin niin Keski-Suomessa kuin Ryttylässäkin. Nuorten ja nuorten aikuisten toiminta sekä Leipäsunnuntai-messut ovat saaneet Parikoista vastuunkantajia.

– En ole aiemmin kokenut selviäväni kovin hyvin alakouluikäisten lasten kanssa, mutta vaimoni on työskennellyt paljon lasten kanssa ja hänen kauttaan olen päätynyt Ryttylän lastenleireille ohjaajaksi.

– Olen oppinut paremmin niitäkin hommia. Olen tehnyt muutamia luokanopettajan sijaisuuksia ja ajatellut, että olisi kiva saada vielä luokanopettajan pätevyys, Tommi suunnittelee.

Vaikka tiedemaailmaa pidetään usein kovana maaperänä uskonasioille, Tommi on hieman toista mieltä.

– Yliopistotasolla osataan jo myöntää, ettei tiede tiedä kaikista asioista kaikkea. On paljon epävarmuutta, eivätkä tiedemiehetkään ole aina yhtä mieltä. Alemman tason koulukirjoissa on hyvin paljon älyllistä epärehellisyyttä vaikkapa evoluutioon liittyen.

Tulevaisuutta Tommi ei pelkää – se menee Raamatun lupausten piikkiin: ”Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti.” (Matt. 28:20)

”Minä jätän teille rauhan. Oman rauhani minä annan teille, en sellaista jonka maailma antaa.” (Joh. 14:27)

– Lupauksia on niin paljon. Luotan, että Jumala kyllä pitää huolen, mitä tahansa tapahtuukin, Tommi sanoo.