Pelikaanin joulumuistelmat

Taisin alkuvuodesta kirjoittaa jotain suosikkijoukkueestani Lahden Pelicansista ja sen yhtäläisyyksistä pelikaaniin, joita täällä Etiopiassa näkee usein. Jatketaan samalla aiheella. Pelicans sai uudet valmentajat täksi kiekkokaudeksi. He eivät luvanneet meille kannattajille kuuta taivaalta, mutta yhden asian päävalmentaja lupasi julkisesti: miehistä kiekkoa. Kuullessani tämän lausahduksen se herätti minussa hymynpoikasen. Uutta kautta kannattaa siis odottaa, jos valmentajaa on...

kolumni_mika-lehtinenTaisin alkuvuodesta kirjoittaa jotain suosikkijoukkueestani Lahden Pelicansista ja sen yhtäläisyyksistä pelikaaniin, joita täällä Etiopiassa näkee usein. Jatketaan samalla aiheella.

Pelicans sai uudet valmentajat täksi kiekkokaudeksi. He eivät luvanneet meille kannattajille kuuta taivaalta, mutta yhden asian päävalmentaja lupasi julkisesti: miehistä kiekkoa. Kuullessani tämän lausahduksen se herätti minussa hymynpoikasen. Uutta kautta kannattaa siis odottaa, jos valmentajaa on uskominen.

En myöskään tarvitse uutta valmentajaa tulevaksi vuodeksi. Haluan edelleen seurata Jeesusta ja hänen pelikirjaansa, Raamattua.

Joulun alla on tapana miettiä kulunutta vuotta ja jääkiekkotermein ”perata kautta”. Samalla usein mietitään tulevaa vuotta ja suunnitellaan uutta ”pelikirjaa”. Pohdinpa nyt julkisesti omaa vuottani 2015. Onnekseni kristittynä minun ei tarvitse katsoa sarjataulukkoa, kuten jääkiekkojouk­kueen valmentajan, nähdäkseni olenko onnistunut vai enkö. En myöskään tarvitse uutta valmentajaa tulevaksi vuodeksi. Haluan edelleen seurata Jeesusta ja hänen pelikirjaansa, Raamattua.

Vuoteen 2015 mahtui sekä työssä että perhe-elämässä iloja ja vastoinkäymisiä. Onneksi pahimmilta mustelmilta säästyttiin, vaikka joitain – koviakin – elämän tuomia taklauksia sain ottaa vastaan.

Mustelmat niin jääkiekossa kuin kristityn elämässäkin kuuluvat kasvuun. Kasvaakseni ihmiseksi, joksi Jumala minua kutsuu tulee minun tulla pienemmäksi, jotta Jeesus saa enemmän sijaa. Usein tämä tekee kipeää, mutta olen saanut kutsun siihen entistä voimakkaammin tänä vuonna.

Kasvu, johon meitä kutsutaan, johtaa lopulta paikalle, jossa palvelemme Jumalaa parhaiten. Se on paikka, jossa Jumalan kirkkaus, usein salatusti, saa loistaa kauttamme joulun sanomaa Vapahtajasta.

Saattaa siis olla, että joudumme käymään jumbotaistelut sarjasijoituksesta Pelicansin tavoin, jotta meistä voi tulla ykkösluokan hyökkääjiä Jumalan kunniaksi. Jeesus, joka tuli taivaan täydellisestä kirkkaudesta näytti meille esimerkin, jota seurata.

Toivon, että sinä ja minä voisimme ottaa tämän tavoitteeksemme ensi vuonna 2016. Siunausta matkaan! Jumalan hyvä tahto on, ettei yksikään hukkuisi, vaan saisi iankaikkisen elämän.