Millainen julistus, sellainen hedelmä

Papin tehtävänä oli siunata hautaan ihminen, joka oli elämäntyylinsä takia kuollut huomattavasti normaalia nuorempana. Hautajaisissa oli läsnä ihmisiä vauvasta vaariin.

Papin tehtävänä oli siunata hautaan ihminen, joka oli elämäntyylinsä takia kuollut huomattavasti normaalia nuorempana. Hautajaisissa oli läsnä ihmisiä vauvasta vaariin. Erityiseksi tilanteen teki se, että vainaja oli ennen kuolemaansa pyytänyt papilta, että tämä puhuisi hänen hautajaisissaan mahdollisimman suoraan ja selvästi uskonasioista.

Pappi kunnioitti vainajan toivomusta. Hän puhui pelastuksesta, uskosta ja Jeesuksesta, kunnioittavasti ja suoraan. Kukaan ei loukkaantunut. Päinvastoin useam­pi ihminen osoitti jälkeenpäin kiinnostusta hengellisiin kysymyksiin.

Sisältääkö tämä tapahtuma meille selkeän tienviitan? Useat kristikunnalle tarjotut uudistusohjelmat ohittavat Raamatun keskeisen sanoman: ihmisen tulee tehdä parannus ja turvata henkilökohtaisesti Jeesukseen päästäkseen taivaaseen. Läpi koko Raamatun kulkee myös sanoma, jonka mukaan uskoa tulee seurata Jumalan tahdon mukainen elämä. Aito usko ei voi kulkea käsi kädessä Raamatun opin ja etiikan hylkäämisen kanssa. Kristitty, joka opettaa ja toimii vastoin Raamatun opetuksia, ei elä uskon mukaista elämää. Hänen tulisi kääntyä ja palata Jumalan tahtoon.

Kukaan ei toki ole täydellinen. Monessa kohdin me kaikki erehdymme. Mutta ihminen, joka kuvittelee voivansa hylätä Raamatun opetukset ja muokata uskonsa tämän päivän ajatteluun sopivaksi, eksyttää ennen kaikkea itsensä, ja myös kuulijansa. Kun kristikunnassa palataan Raamatun mukaiseen selkeään julistukseen, siihen liittyy valtavat mahdollisuudet. Jumalan henki yhtyy puhtaasti julistettuun evankeliumin sanomaan. Raamattu kehottaa meitä puhumaan suoraan ja selvästi uskonasioista. Ehkä juuri se olisikin uskosta vieraantuneille ihmisille kiinnostavampaa kuin se, että heitä rohkaistaan ja vahvistetaan heidän Jumalasta ja hänen tahdostaan vieraantuneessa ajattelussaan ja elämäntyylissään. Ehkä moni nimenomaan kaipaa muutosta? Se heille kannattaa tarjota.

Ehkä moni nimenomaan kaipaa muutosta? Se heille kannattaa tarjota.

Olemme kuulleet ja lukeneet vuosikymmenet kirkossa puhetta siitä, että meidän on hyväksyttävä ihmiset sellaisina kuin he ovat ja kohdattava heidät ilman tuomiota. Totta kai! Mutta eihän se estä julistajaa ja sielunhoitajaa pyrkimästä avaamaan ihmisille myös uusia näköaloja ja ovia elämässään? Miksi pitäisi pelätä, että joku voisi kohdata elävän Jeesuksen rakkauden koko ajattelua ja elämäntyyliä mullistavalla tavalla?

Miljoonat kristityt eri puolilla maailmaa voivat kertoa, että parasta, mitä heille on koskaan tapahtunut, on Jumalan sanan elämää muuttava kohtaaminen. Raamattu puhuu niin paljon kääntymisen välttämättömyydestä juuri siksi, että me tarvitsemme sitä niin kipeästi. Me tulemme helposti yhä uudestaan kiedotuiksi elämää tuhoaviin ja rikkoviin synteihin. Jeesus tuli antamaan meille anteeksi ja vapauttamaan meidät elämään Jumalan tahdossa.

Piditkö lukemastasi? Saat lisää mielenkiintoisia juttuja, kun tilaat Uuden Tien klikkaamalla alla olevaa kuvaa. Jaa artikkeli myös sosiaalisessa mediassa!