Levollisuus ja onnellisuus on mahdollista saavuttaa

Sisäinen levollisuus, onnellisuus ja rauha ovat erittäin arvokkaita lahjoja tällaisessa maailmassa. Onko niiden löytäminen edes mahdollista?

Sisäinen levollisuus, onnellisuus ja rauha ovat erittäin arvokkaita lahjoja tällaisessa maailmassa. Onko niiden löytäminen edes mahdollista?

Ihmiskunnan kiistattomasti seuratuin, palvotuin ja vaikutusvaltaisin ihminen koskaan – Jeesus Kristus – sanoi, että se on mahdollista. Hän lupasi omille seuraajilleen: ”Minä jätän teille rauhan. Oman rauhani minä annan teille, en sellaista, jonka maailma antaa.” (Uusi testamentti, Johanneksen evankeliumi, luku 14). Jos se, mitä Uusi testamentti kertoo hänestä, on totta, hänellä on kaikki mahdollinen arvovalta antaa tuollainen lupaus. Jos Jeesus nousi kuolleista kolmantena päivänä ristiinnaulitsemisensa ja kuolemansa jälkeen, se todistaa lopullisesti, että hän oli se, joka hän sanoi olevansa.

Mutta mitä ihmisen pitäisi tehdä, ­jotta saisi kokea tuollaista sisäistä rauhaa? Jeesus kutsuu meitä uskomaan häneen. Luottamaan häneen. Avautumaan elämässämme hänen vaikutukselleen. Yksi suuri este monelle tutustua lähemmin Jeesuksen persoonaan ja opetuksiin on ajatus, jonka mukaan pitäisi olla tietynlainen ihminen, uskonnollinen.

Ei tarvitse. Voit olla juuri sellainen kuin olet, kun tulet Jeesuksen luokse. Jeesus ei opettanut, että meidän täytyy ensin muuttaa elämämme, ja vasta sitten voimme tulla hänen luokseen. Asia on juuri päinvastoin. Hän kutsui seuraajikseen monenlaisia ihmisiä. Heidän elämässään tapahtui kyllä muutos, kun heistä tuli Jeesuksen seuraajia. Muustos ei tapahtunut heistä itsestään, eikä se merkinnyt heidän persoonallisuutensa tukahduttamista. He yksinkertaisesti löysivät Jeesuksen yhteydessä sellaisen sisäisen rauhan ja uuden motivaation elää, mikä muutti heidän elämänsä.

Haastan sinut tekemään näin: Lue edes yksi evankeliumi Uudesta testamentista kokonaan läpi. Vaikkapa tuo Johanneksen evankeliumi, jota edellä lainasin. Jos haluat voit lukiessasi rukoilla jotakin tämän tapaista: ”Jeesus, jos se, mikä tässä kirjassa kerrotaan sinusta, on totta, anna sen avautua minullekin.”

Mitä sinulla on hävittävänä? Jos Jeesuksen puhe sisäisestä rauhasta on totta, kenties sinulla on kokematta jotakin, mitä et ole vielä koskaan elämässäsi kokenut.

Piditkö artikkelista? Saat lisää mielenkiintoisia juttuja tilaamalla Uuden Tien verkkolehden tästä. Jaa artikkeli myös sosiaalisessa mediassa.

Tutustu myös visioomme alla olevan videon kautta: