Kuoleman kulttuuri leviää kristinuskon väistyessä

Kesän aikana on julkaistu useita uutisia, jotka osoittavat, miten kuoleman kulttuuri ja ihmisarvon alennusmyynti leviää sitä myöten, kun Raamatun opetus hyvästä ja pahasta ajetaan taka-alalle länsimaissa. Ensin kerrottiin kristillisen järjestön salaa kuvaamista keskusteluvideoista, jotka paljastivat, että Yhdysvalloissa suuri aborttijärjestö Planned Parenthood näyttää olevan sekaantunut abortoitujen vauvojen osien myyntiin. Videoita on tähän mennessä julkaistu kuusi, ja...

leif-pkKesän aikana on julkaistu useita uutisia, jotka osoittavat, miten kuoleman kulttuuri ja ihmisarvon alennusmyynti leviää sitä myöten, kun Raamatun opetus hyvästä ja pahasta ajetaan taka-alalle länsimaissa. Ensin kerrottiin kristillisen järjestön salaa kuvaamista keskusteluvideoista, jotka paljastivat, että Yhdysvalloissa suuri aborttijärjestö Planned Parenthood näyttää olevan sekaantunut abortoitujen vauvojen osien myyntiin. Videoita on tähän mennessä julkaistu kuusi, ja viisi osavaltiota on jo lopettanut Planned Parenthoodin rahoittamisen.

Toinen uutinen oli, että Amnesty International hyväksyi kesällä kansainvälisessä kokouk­sessaan uuden, seksityön rangaistavuuden poistamista koskevan kannanoton. Ihmiskaupan vastaista työtä Kansanlähetyksen kautta tekevän Pia Rendicin mukaan ”tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että Amnesty kutsuu hallituksia ajamaan alas seksin myyntiä ja ostoa koskevat lait, eli alkaa julkisesti puolustamaan paritusta, bordellitoimintaa ja seksinostoa; 99 miljardin arvoista globaalia seksiteollisuutta”.

Seksin myymisen ja ostamisen dekriminalisointi johtaa seksiperäisen ihmiskaupan välittömään kasvuun, samoin kuin yhä useamman seksityöläisen hyväksikäyttöön. Näin on tapahtunut esimerkiksi Saksassa ja Hollannissa, jossa seksiperäinen ihmiskauppa on kasvanut rajusti.

Käytännössä Amnesty on tässä asiassa lakannut olemasta järjestö, joka taistelee ihmisoikeuksien puolesta. Jo aikaisemmin kannattaessaan vapaata aborttia, se on lakannut puolustamasta kaikkein heikoimmassa asemassa olevia.
Ihmisiä siis myydään tänä päivänä, kokonaisina tai osina. Lisäksi eutanasian kannatus nostaa jatkuvasti päätään, eri puolilla maailmaa. Kuoleman kulttuuri pyrkii valtaamaan alaa ja tavoittamaan kaikki aina syntymättömistä ihmislapsista elämän loppumetreillä oleviin vanhuksiin saakka.

Yhteistä kaikille edellä mainituille ilmiöil­le on se, että ne ovat täysin kristillisen ajattelun vastaisia. Kristinuskon mukaan ihmiselämä on pyhää sikiämisestä hautaan saakka, ja tietysti myös siinä välissä. Jumalan luomana, ja Kristuksen lunastamana, jokaisella ihmisellä on luovuttamaton ihmisarvo. Kun tästä näkemyksestä luovutaan, ihmisen arvo häviää ja ihmisestä tulee kauppatavaraa. Näin on käynyt yhä uudestaan esi- ja jälki-kristillisissä kulttuureissa. Ateistinen ja muu antikristillinen ajattelu ei tarjoa ihmiselämälle sen enempää luovuttamatonta arvoa kuin tarkoitustakaan. Jälkikristilliset länsimaat ovat tienhaarassa, jossa monet yksilöt ja kansakunnat ovat olleet ennenkin historian aikana. Valitaanko paluu raamatulliseen uskoon ja arvomaailmaan ja sitä seuraavaan elämän kulttuuriin? Vai valitaanko kristinuskosta luopumisen ja kuoleman kulttuurin tie?