”Kristillisen palvelun ja todistuksen motiivina on rak­kaus.”

Evankeliumia on vietävä kaikille ihmisille heidän sukupuolestaan, kansallisuudestaan tai uskonnostaan riippumatta. Maahanmuuttajat ja turvapaikanhakijat eivät ole tässä poikkeus. Sydämemme kaipaa Jumalaa, ja etsimme kaipuulle täyttymistä monista paikoista. Joskus löydämme tunteen tasolla onnea ja rauhaa, mutta tunteemme eivät ratkaise syntiongelmaamme. Synti on todellinen tuhovoima, joka lopulta tuo ikuisen kadotuksen jokaiselle. Kaikki ihmiset kaikkialla ovat joutuneet juomaan…

mika syvatty ok_rgbEvankeliumia on vietävä kaikille ihmisille heidän sukupuolestaan, kansallisuudestaan tai uskonnostaan riippumatta. Maahanmuuttajat ja turvapaikanhakijat eivät ole tässä poikkeus.

Sydämemme kaipaa Jumalaa, ja etsimme kaipuulle täyttymistä monista paikoista. Joskus löydämme tunteen tasolla onnea ja rauhaa, mutta tunteemme eivät ratkaise syntiongelmaamme. Synti on todellinen tuhovoima, joka lopulta tuo ikuisen kadotuksen jokaiselle. Kaikki ihmiset kaikkialla ovat joutuneet juomaan tätä myrkkyä. Jumala antoi lääkkeeksi Jeesuksen. Hänen sovituskuolemansa ja verensä tuo pelastuksen jokaiselle, joka uskoo. Tämän maailman uskontojen ja ideologioiden joukossa ei ole muuta pelastuksen tietä.

Kansanlähetys on toiminut uranuurtajana Euroopan maahanmuuttajatyössä yli neljänkymmenen vuoden ajan. Työ alkoi Englannissa ja Saksassa sekä tästä syksystä alkaen Kreikassa. Työssämme yhdistyvät sekä kriisiapu pakolaisille että evankeliumin ja Raamatun opettaminen myös vuosikymmeniä Euroopassa olleille maahanmuuttajille.

Suomessakin kristityt auttavat turvapaikanhakijoita. Moni on kutsunut heitä kotiinsa ja seurakunnan tilaisuuksiin. Turvapaikanhakijat kaipaavat ystäviä, joiden kanssa voi puhella kaikenlaista. Yleensä toisista kulttuureista tulevilla ei ole samanlaista uskonnosta puhumisen kammoa kuin keskivertosuomalaisella. Uskosta puhuminen on sallittua.

Kristityn tehtävä on kertoa, mitä hän itse uskoo. Samalla on mahdollisuus kuunnella ja oppia toisen uskosta. Kristillisen palvelun ja todistuksen motiivina on rak­kaus. Armon löytäneellä ja oman syntisyytensä tuntevalla uskovalla ei ole syytä eikä tarvetta asettua toisen ihmisen yläpuolelle. Mutta ei myöskään syytä vaieta omasta uskostaan.

Moni kristitty sanoo, että Jumalan löytäminen Jeesuksen Kristuksen kautta on parasta, mitä heillä on. Lähimmäisiämme kohdatessa emme saa unohtaa evankeliumia. Siksi on kummallista, kun kirkossa väitetään, että maahanmuuttajille tai turvapaikanhakijoille ei voisi kertoa Jumalan löytämisestä ja Jeesuksessa olevasta pelastuksesta. Ikään kuin se olisi lähimmäiselle vahingollista! Keskustelu evankeliumin julistamisesta turvapaikanhakijoille ja maahanmuuttajille osoittaa sen, mikä on oma käsityksemme ihmisistä, muista uskonnoista ja Jeesuksesta. Seurakunnan todellinen aarre on Jumalan armon ja kunnian kaikkein pyhin evankeliumi.

Mitä voin tehdä maahanmuuttajien ja turvapaikan hakijoiden hyväksi? Ystävysty heidän kanssaan. He ovat jättäneet vanhat ystävänsä taakseen ja tarvitsevat uusia tilalle. He eivät tiedä, miten massamme toimitaan, auta heitä käytännön asioissa. Kerro, mitä tässä maassa vaikuttava kristinusko opettaa. Rukoile heidän puolestaan. He ovat lähimmäisiä, joille haluamme parasta sekä tässä ajassa että ikuisuudessa.