Kultaa kalliimpaa

Burkina Fasossa maan sisällä piilee kultaa. Kaivosbisneksessä työskennellyt Dieudonné Tindano heitti hyvästit maallisille rikkauksille ja panosti lahjansa opiskelijatyöhön.

Valmiina lähtöön

– Pahanlaatuinen syöpä, lääkäri sanoi. Lähetystyöntekijä Pirkko Valkaman rauhallisuus sai lääkärin kysymään, oliko potilas varmasti ymmärtänyt diagnoosin.

Särjetty ja taipumaton

Yhteistyökyvytön ja kirkossa käyttökelvoton, arvioi piispa. Nuorelle papille isku oli kova. Kun Suuri Lohduttaja ilmestyi hänen rinnalleen saarnatuoliin, hän jaksoi jatkaa taistelua. Ensi sunnuntaina 85-vuotta täyttävällä Matti Väisäsellä on taisteluita riittänyt.

Jousta ja kunnioita

Kahden kulttuurin liitto voi olla onnellinen, kun molemmilla on kypsyyttä kompromisseihin ja perhekeskeiset arvot. Ilman yhteistä uskoa Laura ja Samuel Okunoye eivät olisi lähteneet edes yrittämään.

Ilolla duunissa

Ajatelkaa sitä, mikä on hyvää, kehotti Paavali. Uusi Tie pyysi kuutta viidennen herätysliikkeen järjestöjohtajaa kertomaan työnsä ilonaiheista. Maallistuneesta Suomesta löytyy herätyksen merkkejä.

Ihmisen arvoa laskettiin Oulussa

Intuitio sanoo, että ihminen on arvokas. Mihin ihmisarvo perustuu ja voiko se vähentyä tai kasvaa? Kasvatustieteilijä Mia Puolimatka ja kehitysbiologi Seppo Vainio etsivät vastauksia viime viikolla Veritas Forumissa Oulussa.

Loista, professori!

Usko Jeesukseen sopii yliopistoon, mutta siitä kertominen voi pelottaa professoria. Kristittyjä tieteentekijöitä pitää rohkaista puhumaan maailmankuvastaan, sanoo matemaatikko ja apologeetta John Lennox. Hän kokosi 40 tutkijaa viikonlopuksi Prahaan innostumaan todistajan tehtävästä.