Kansallinen ­rukousaamiainen avasi näkymiä Namibiaan ”On kolmenlaisia ihmisiä: mustia, valkoisia ja suomalaisia”

-Namibiassa on sanonta, että on kolmenlaisia ihmisiä: mustia, valkoisia ja suomalaisia.

Samuel ja Jemima John. Kuva: Rukousaa­miainen

Samuel ja Jemima John. Kuva: Rukousaa­miainen

– Namibiassa on sanonta, että on kolmenlaisia ihmisiä: mustia, valkoisia ja suomalaisia. Suomalaiset eivät tulleet kuin siirtomaaisännät, vaan he opettivat namibialaiset opettamaan itseään, kuvasi professori Samuel John suomalaisten merkitystä Namibiassa.

Kristinuskon muutosvoima oli teemana Suomen Kansallisella Rukousaamiaisella ja sen yhteydessä järjestetyssä Arvofoorumissa 15. maaliskuuta. Tapahtuman pääpuhuja oli Namibia University of Science and Technologyn dekaani Samuel John. Hän pohti, miten Namibiasta tuli Namibia.

Professori John hehkutti Suomen osuutta Namibian muutoksessa. Suomalaiset lähetystyöntekijät julistivat ensin evankeliumia, ja heti perään oli terveydenhuollon ja koulutuksen vuoro. Johnin mukaan nämä kolme mullistivat namibialaisen yhteiskunnan ja tekivät siitä vapaan maan.

Kommenttipuheenvuoron käytti Namibian Suomen suurlähettiläs Bonny Haufiku. Hän kertoi, että nykyiset namibialaiset ihmettelevät, kuinka kaukaisessa Suomessa annetaan lapsille sellaisia namibialaisia nimiä kuin Martti ja Toivo tai Selma ja Martta. Namibiassa nykyisin yleiset nimet kertovat siitä arvostuksesta, jota maa tuntee suomalaisia lähetystyöntekijöitä kohtaan.

Kansallisia Rukousaamiaisia on järjestetty Suomessa vuodesta 2015 lähtien. Rukousaamiainen on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kutsuvierastilaisuus, jonka puheenjohtajana toimii kansanedustaja Antero Laukkanen. Kutsuvierasjoukossa oli liikemaailman, politiikan ja hengellisen elämän vaikuttajia. Rukousaamiaiselle osallistui noin 160 kutsuvierasta, joista 30 oli ulkomaalaisia.

Rukousaamiaiset ovat maailmanlaajuinen liike, ja nykyään rukousaamiaistapahtumia järjestetään yli 70 parlamentissa ympäri maailmaa. Ensimmäinen Kansallinen Rukousaamiainen järjestettiin Yhdysvalloissa vuonna 1953.

Piditkö lukemastasi? Saat lisää mielenkiintoisia juttuja, kun tilaat Uuden Tien klikkaamalla alla olevaa kuvaa. Jaa artikkeli myös sosiaalisessa mediassa!