Kansalähetyspäivät ja Evankeliumijuhlat jatkossa eri viikonloppuina

Kansanlähetyspäivien ajankohdan määrittely muuttuu. Tapahtuma sijoitetaan nykyisen heinäkuun ensimmäisen viikonlopun sijasta kahden viikon päähän juhannuksesta.
Yhteiskuva, joka on otettu seurateltan sisällä.

Kesän 2023 Kansanlähetyspäivien johtajat vasemmalta Sanna Myllärinen, Mauno ja Terhi Haverinen sekä Samuli Virtanen. KUVA: PHILIPPE GUEISSAZ

Kansanlähetyspäivät sijoittuvat jatkossa useimmiten heinäkuun ensimmäiseen kokonaiseen viikonloppuun, mutta toisinaan viikkoa myöhemmäksi. Muutos tarkoittaa seuraavan kahdenkymmenen vuoden aikana sitä, että Kansanlähetyspäivät ovat neljä kertaa viikkoa myöhemmin kuin entisessä mallissa. Ensimmäisen kerran näin käy vuonna 2027. Silloin Kansanlähetyspäivät pidetään 9.–11. heinäkuuta.

Muutos johtuu Kansanlähetyksen lähetysjohtaja Daniel Nummelan mukaan siitä, että Kansanlähetyspäivät ja Evankeliumijuhlat ajoittuvat samaan viikonloppuun noin 2–3 kertaa kymmenessä vuodessa. Päällekkäisyyksien välttämiseksi Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen (Sley) ja Kansanlähetyksen johto halusi etsiä uutta mallia, sillä monet kävijät haluavat osallistua molempiin tapahtumiin.

Jotta mahdollisimman moni löytäisi kesäjuhlille

Sley:llä on pitkä perinne järjestää kesäjuhlat viikko juhannuksesta. Nummela kertoo, että johtoryhmä kartoitti laajalti, mitä vaikutuksia Kansanlähetyspäivien ajankohdan uudelleen määrittely merkitsisi Kansanlähetyksen työlle sekä työn ystäville ja teki sen pohjalta muutoksen.

− Onnistuneen lopputuloksen lisäksi koen, että myös yhteinen keskustelu asiasta Sley:n johtajien kanssa oli rakentavaa ja molemmin puolin toisen perinteitä kunnioittavaa. Yhteinen rukouksemme on, että mahdollisimman moni suomalainen löytäisi tulevina kesinä järjestöjemme kesäjuhlille.

Tänä kesänä Kansanlähetyspäivät järjestetään 7.–9.7. Ryttylässä.

Piditkö jutusta? Saatat pitää myös:

Helteiset Kansanlähetyspäivät – katso kuvat viikonlopulta!

Tätä on Kansanlähetyspäivät 2021: kisakatsomoita, nuortenleiri ja jumalanpalvelus taivasalla