Tätä on Kansanlähetyspäivät 2021: kisakatsomoita, nuortenleiri ja jumalanpalvelus taivasalla

Perjantaina alkavat Kansanlähetyspäivät toteutetaan pääosin internetissä. Sunnuntain jumalanpalvelukseen Ryttylän Lähetyskeskuksessa voi kuitenkin osallistua paikan päällä.

Vuoden 2021 Kansanlähetyspäivät oli alun perin tarkoitus järjestää hybriditapahtumana. Koronarajoitusten jatkuessa pääohjelma päätettiin siirtää kuitenkin internetiin. – Onneksi nykytekniikka tarjoaa mahdollisuuden jakaa ohjelmaosuudet netin avulla osallistujille, sanoo tapahtumakoordinaattori Salla Pulliainen. Tapahtumatuottajana toimii Tomi ”Tode” Jurvanen. Kuva: Sanna Myllärinen

Suomen ev.lut. Kansanlähetyksen johtoryhmä teki toukokuussa päätöksen siirtää vuoden 2021 Kansanlähetyspäivien pääohjelma internetiin. Kansanlähetyspäiviä voi seurata 2.–4. heinäkuuta Kansanlähetyspäivien nettisivuilta, sosiaalisesta mediasta sekä Kansanlähetyksen YouTube-kanavalta. Osa ohjelmasta radioidaan ja kuullaan Radio Deistä.

Sunnuntaina 4.7. klo 13 alkavaan ehtoollisjumalanpalvelukseen on kuitenkin mahdollista osallistua paikan päällä Ryttylän lähetyskeskuksessa, sillä Kanta-Hämeen maakunta on siirtynyt Covid-epidemian perustasolle. Jumalanpalvelus pidetään taivasalla ja yleisölle on varattu penkkejä. Seurue voi hakea oman penkin ja osallistua tilaisuuteen huomioiden turvavälit muihin. Kasvomaskin käyttöä ja hyvää käsihygieniaa suositellaan. Jumalanpalveluksessa siunataan myös Kansanlähetyksen lähetystyöntekijät matkaan.

Eri paikkakunnilla järjestetään kisakatsomoita, joissa Kansanlähetyspäivien ohjelmaa voi seurata yhteisöllisesti. Kisakatsomon voi järjestää kuka vain, ja niitä voidaan toteuttaa paikallisilla Kansanlähetyksen lähetyskodeilla tai muissa kokoontumispaikoissa huomioiden alueelliset kokoontumisrajoitukset. Listan paikallisista kisakatsomoista löydät täältä.

Poliitikkoja, poliiseja ja professoreita

Kansanlähetyspäivien ohjelma avaa tänä kesänä näköaloja siihen, kenelle evankeliumi on tarkoitettu. Perjantai-iltana ohjelmassa on Matti Korhosen isännöimä Evankeliumi kaikille – Talk Show, johon saapuvat keskustelemaan kansanedustaja Päivi Räsänen, muusikko Sami Asp sekä rikostutkija Kalle Mäenpää.

Lauantaina Kansanlähetyksen uusi lähetysjohtaja Daniel Nummela pitää ensimmäisen Polttopisteessä-puheenvuoronsa. Puheenvuoron jälkeen studiossa käydään läpi osallistujien kommentteja.

Uusi Tie -lehden päätoimittaja Leif Nummela haastaa ja rohkaisee käsitystämme olla rohkeasti kristitty tässä ajassa. Yhdessä Leif Nummelan kanssa keskustelevat entinen ulkoministeri Timo Soini ja kirkkohistorian professori Jouko Talonen.

Viikonlopun ohjelmassa on paljon raamattuopetusta, musiikkia ja muuta perinteistä kesäjuhlien ohjelmistoa. Musiikissa viikonlopun aikana kuullaan legendaarista Gospel Power -yhtyettä ja Nina Åströmin kokoonpanoa. Viikonlopun ajan housebandissä musisoivat Mikko Nikula ja Sami Asp. Nuorille musiikkia tarjoilee Pietari Savolainen. 

Nuorille oma leiri

Kansanlähetyspäivät järjestää nuorille oman leirin. Leirille otetaan kokoontumisrajoitusten sallima määrä leiriläisiä.

– Vallitseva korona-aika on aivan erityisesti haastanut nuorten ja nuorten aikuisten hyvinvoinnin. Haluamme tarjota leirillä turvallista ja hyvää raamattuopetusta, läsnäoloa sekä kohtaamisia, jotta yksinäisyys saisi väistyä ja osallisuus kasvaa. Kansanlähetyspäivien ohjelmakartalta on viime vuosina puuttunut kokonaan nuorille suunnattu koko viikonlopun ohjelma. Haluamme muuttaa tätä ja ottaa nuoret jatkossa enemmän mukaan, kertoo tapahtumatuottaja Tode Jurvanen.

Nuortenleiriä koordinoi Juho Ylitalo.