Jumala etsii sinua

Mistä ihminen voi tietää, että Jumala on kiinnostunut hänen elämästään ja kutsuu häntä yhteyteensä?

Leif Nummela seisoo tummaan pukuun pukeutuneena. Hänen kätensä ovat lantion edessä päällekkäin.

Uuden Tien päätoimittaja Leif Nummela.

MISTÄ IHMINEN VOI TIETÄÄ, että Jumala on kiinnostunut hänen elämästään ja kutsuu häntä yhteyteensä? Pelkästään siitä, että olemme olemassa. Jumala on luonut meidät. Hänen hyvyytensä vetää meitä kääntymään hänen puoleensa, kun ymmärrämme, että koko elämämme on Jumalan lahjaa.

Raamatun mukaan Jumala loi ihmisen elämään hänen yhteydessään. Tarkemmin sanottuna meidät luotiin ”Kristusta varten” eli elämään uskonyhteydessä Jeesukseen Kristukseen. Siksi ihminen löytää itsensä – siis olemassaolonsa perimmäisen tarkoituksen – ja sen, kuka hän pohjimmiltaan on, vasta yhteydessä Kristukseen.

KUN HALUAA TIETÄÄ, kuka Jeesus todella on, kannattaa avata Raamatusta Uusi testamentti ja hakeutua kristittyjen yhteyteen. Uusi testamentti on tietysti jokaisen hyvä lukea, mutta se avautuu erityisesti sille, joka etsii yhteyttä Jeesukseen.

Koko elämämme on Jumalan lahjaa.

Moni uskoon tullut ihminen kertoo, että vaikka toki tiesi Raamatusta ja kristityistä entuudestaan, kiinnostus uskonasioihin heräsi vasta tiettyjen tapahtumien jälkeen omassa elämässä. Ne voivat olla tavallista suurempia vastoin- tai myötäkäymisiä. Jotkut ymmärtävät käydessään aivan kuoleman rajalla, että tämä elämä ei ole kaikki. Toiset taas saavat suoranaisia uskonnollisia kokemuksia, jotka avaavat ymmärryksen sille, että elämä on jotakin enemmän kuin maallista menestystä ja onnellisuutta.

Tällaisia elämänkokemuksia kutsutaan kristillisessä puheessa joskus ”etsikkoajaksi”. Ihmistä rakastava Jumala voi antaa sellaisen ajan ihmisen elämässä: silloin ihmistä kutsutaan aivan erityisesti Jumalan yhteyteen.

LOPULTA EI KUITENKAAN ole niinkään ratkaisevaa se, mikä meidät herättää, kunhan heräämme etsimään ja rukoilemaan yhteyttä Jumalaan. Raamattua ei tällaisessa etsinnässä voi ohittaa. Se kertoo meille tien elävän Jumalan yhteyteen ja paljastaa myös harhapolkuja, joille joutumista meidän etsinnässämme tulisi välttää. Raamattu kertoo rehellisesti ja totuudenmukaisesti, kuka minä olen ja miksi tarvitsen Jeesusta Kristusta.

Piditkö pääkirjoituksesta? Tilaa Ilon Aikaa edulliseen nippuhintaan jaettavaksi täällä.