Jumala astui historian keskelle

Kristinusko ei ole ikuisten ideoiden filosofista mietiskelyä, vaan se perustuu historiassa tapahtuneeseen Jumalan ilmoitukseen. Arkeologia tukee Raamatun luotettavuutta   Kun Raamatun tekstejä verrataan Israelia ympäröivien kansojen teksteihin tai arkeologisiin löydöksiin, voidaan huomata, että Raamatun tapahtumat ankkuroituvat vahvasti historiaan. Raamatussa esiintyvien Abrahamin sukulaisten nimien on todettu olleen yleisiä nimiä sen ajan babylonialaisissa ja assyrialaisissa teksteissä. Joosef-kertomuksessa…

Colosseum_OKKristinusko ei ole ikuisten ideoiden filosofista mietiskelyä, vaan se perustuu historiassa tapahtuneeseen Jumalan ilmoitukseen.

Arkeologia tukee Raamatun luotettavuutta

 

Kun Raamatun tekstejä verrataan Israelia ympäröivien kansojen teksteihin tai arkeologisiin löydöksiin, voidaan huomata, että Raamatun tapahtumat ankkuroituvat vahvasti historiaan.

Raamatussa esiintyvien Abrahamin sukulaisten nimien on todettu olleen yleisiä nimiä sen ajan babylonialaisissa ja assyrialaisissa teksteissä. Joosef-kertomuksessa mielenkiintoinen yksityiskohta on, että Joosef myytiin Egyptiin kahdestakymmenestä hopeasekelistä, mikä vastaa täsmälleen tuon ajan orjasta maksettua hintaa.

Vaikka Raamatun tekstit ovatkin uskon silmin kirjoitettuja, se ei tee niistä epäluotettavia. Asia voidaan kääntää myös toisin päin: eivätkö evankelistat olisi pyrkineet tarkasti tallentamaan oppimestarinsa sanat ja teot, kun he ripustivat elämänsä hänen varaansa? Mikä motivaatio heillä olisi ollut sepittää kertomus Jeesuksesta, ja sitten olla valmiita kärsimään ja jopa kuolemaan sen kertomuksen tähden?

 

Lue lisää Raamatun historiallisesta luotettavuudesta tämän viikon Uusi Tie –lehdestä.