Jättitapahtuma netissä kokoaa kristittyjä johtajia

Eurooppalaisia kristillisiä johtajia yhteen kokoava European Leadership Forum (ELF) on kokoontunut tällä viikolla.

Eurooppalaisia kristillisiä johtajia yhteen kokoava European Leadership Forum (ELF) on kokoontunut tällä viikolla. Tämä vuosittain järjestettävä tapahtuma pidettiin ensimmäistä kertaa Unkarissa vuonna 2003. Silloin koolla oli yli kaksisataa ihmistä kahdestakymmenestäviidestä maasta. Nykyään kokoukseen osallistuu vuosittain noin kahdeksansataa erikseen kutsuttua kristillistä johtajaa.

Tänä vuonna tapahtuma toteutetaan kokonaan internetissä ja siihen osallistuu yli 5 000 ihmistä 116 maasta. Tarkoitus on rakentaa yhteyttä sekä varustaa ja inspiroida kristittyjä vastuunkantajia toimimaan omalla alueillaan.

Alun perin pääasiassa uskon puolustamisen eri ulottuvuuksiin keskittyneessä kokouksessa käsitellään nykyään hyvin monia erilaisia aiheita, esimerkiksi tiedettä, taidetta, teologiaa, johtajuutta, opetuslapseuttamista, lähetystä ja yhteiskuntaa. Kokous on painotuksiltaan vahvasti herätyskristillinen ja ekumeeninen.

Tällaisen kokoontumisen kaikkia vaikutuksia on vaikea arvioida, mutta jo nyt on nähtävissä useita suoria seurauksia. Kokouksessa käyneet ovat perustaneet useissa maissa vastaavanlaisia kansallisia tapahtumia. Myös Suomessa Kansanlähetysopiston jokavuotinen Apologiaforum syntyi ELF:n innoittamana.

Useissa Euroopan maissa on pidetty omia kristillisiä johtajuusfoorumeja. Satoja kristittyjä johtajia on osallistunut ympärivuotiseen ELF:n organisoimaan mentorointiin, jossa vanhemmat kristityt johtajat ohjaavat nuorempia. ELF:ssa on vuosien mittaan vieraillut puhujina melkoinen joukko kansainvälisesti tunnettuja kristittyjä opettajia: Don Carson, Ravi Zacharias, William Lane Craig ja tämän vuoden yksi pääpuhuja John Lennox, vain muutamia mainitaksemme. Yksi tapahtuman anti on näiden ja lukuisten muiden opettajien foorumin kotisivuille arkistoidut puheet (foclonline.org).

Opetus on pääosin ollut hyvin korkeatasoista. Enemmistö puhujista on oman alueensa asiantuntijoita. Myös lukuisia eurooppalaisten yliopistojen professoreita ja eri aineiden tohtoreita esiintyy ohjelmassa. Koko tapahtuma on esimerkki siitä, mitä amerikkalainen aloitteellisuus ja päämäärätietoinen toiminta parhaillaan voi olla. Amerikkalaisen Greg Pritchardin alun perin ideoima tapahtuma on aivan alusta saakka vyörytetty eurooppalaisten omiin käsiin. Tapahtuman johtoryhmässä on aina istunut myös pohjoismaalaisia. Tällä hetkellä siihen kuuluvat monille suomalaisillekin tutut ruotsalainen Stefan Gustavsson ja norjalainen Lars Dahle.

Euroopassa on suuri tarve tämänkaltaiselle toiminnalle. Kuten tunnettua, Eurooppa on kaikissa tilastoissa se maanosa, jossa kristinuskon vaikutus vähenee kaikkein voimakkaimmin. Monet herätyskristilliset ryhmät ja vaikuttajat ovat omilla alueillaan vähemmistössä ja yksinäisiä. Siksi muiden kristittyjen tapaaminen, ja tunnettujen kansainvälisten kristillisten johtajien kuuleminen on hyvin inspiroivaa. Jos, ja kun, kristillinen usko ja sen vaikutus jälleen tulevaisuudessa nousee Euroopassakin uuteen kukoistukseen, se tulee tapahtumaan sitä kautta, että Jumalan sanaa uudelleen kylvetään sen maaperään, puhtaana ja kaikessa voimassaan. Tätä varten European Leadership forum on alun perin synnytetty.

Piditkö artikkelista? Saat lisää mielenkiintoisia juttuja tilaamalla Uuden Tien verkkolehden tästä. Jaa artikkeli myös sosiaalisessa mediassa.

Tutustu myös visioomme alla olevan videon kautta: