3 tarinaa uskosta

  Uskovasta kodista tulevalle Johanna Haapaselle usko on ollut lapsesta saakka vahva perusta elämälle. – En koe, että olisin etsinyt koskaan Jumalaa. Sen sijaan olen etsinyt hänen läheisyyttään ja läsnäoloaan. Oma etsimiseni on liittynyt enemmän oman kutsumuksen etsimiseen yhdessä Jumalan kanssa, Johanna pohtii. Jumalan läsnäoloa hän on etsinyt erityisesti silloin, kun on huomannut ajautuneensa kauemmas…

Kuva: Mikael Tammilehto

Kuva: Mikael Tammilehto
Kuva: Mikael Tammilehto

 

Uskovasta kodista tulevalle Johanna Haapaselle usko on ollut lapsesta saakka vahva perusta elämälle.

– En koe, että olisin etsinyt koskaan Jumalaa. Sen sijaan olen etsinyt hänen läheisyyttään ja läsnäoloaan. Oma etsimiseni on liittynyt enemmän oman kutsumuksen etsimiseen yhdessä Jumalan kanssa, Johanna pohtii.

Jumalan läsnäoloa hän on etsinyt erityisesti silloin, kun on huomannut ajautuneensa kauemmas Jumalasta. Johanna onkin tiedostanut viime aikoina entistä enemmän seurakuntayhtey­den, rukouksen ja raamatunluvun tärkeyden hänen hengellisen elämänsä tukirankana.

– Minulle on tärkeää, että on paikka, jossa kohtaan ihmisiä, joilla on sama usko ja arvot.

– Terveydenhoitajan opinnoissani tulee usein eteen vaikeita eettisiä kysymyksiä, joita olen aika paljon Jumalalta kysellyt. Olen saanut kuitenkin moniin niihinkin kysymyksiin varmuutta, kun olen lukenut Raamattua koulumatkoilla junassa.

Kuva: Mikael Tammilehto
Kuva: Helena Lehti

Elina Kuisman vanhemmat erosivat hänen ollessa 13-vuotias. Perheen hajoaminen ja alkava murrosikä johtivat hänet etsimään Jumalaa tosissaan.

– Pyysin Jumalalta johdatusta ahdistuksessani, ja tunsin hänen läsnäolonsa, Elina kertoo.

Alussa Elinan etsintä oli hataraa ja päämäärätöntä ääripäästä toiseen seilaamista. Hänen kumminsa kuitenkin auttoivat häntä olemalla hänelle edelleen tärkeä tuki uskonelämässä.

Tänä päivänä Jumalan ja uskon antama turva on jotain, mitä Elina todella kokee löytäneensä.

– Usko on auttanut minua arvostamaan ja rakastamaan itseäni, sillä olen nuoresta asti taistellut mielenterveyteni kanssa, hän kertoo.

– Toivoisin vielä voimaa rukoilemiseen, sillä haluaisin siitä pysyvän osan elämääni.

Kuva: Mikael Tammilehto
Kuva: Salla Pulliainen

 

Vuonna 2009 Benjamin Koivuniemi ei vielä tuntenut Jeesusta. Yllättäen hän kuitenkin löysi itsensä kaverinsa perheen seurasta kristillisestä Juhannuskonferenssista Keuruulta.

– Menin iltatilaisuuteen ja sain tuntea Pyhän Hengen kosketuksen. Olin jälkikäteen aivan hämmentynyt kaikesta, Benjamin kertoo.

Benjamin ei ollut oma-aloitteisesti etsinyt Jumalaa. Sen sijaan Jumala itse sytytti hänessä kipinän, joka johti hänet etsimään Jumalaa.

– Vasta kun tulin uskoon, tajusin mistä elämässä on todella kyse, hän toteaa.

Nykyään myös osa Benjaminin perheestä on tullut uskoon, hän on löytänyt seurakuntayhteyden ja hänestä on tullut vakionäky kristillisissä nuortenmenoissa.

– Toivoisin, että voisin oppia Jumalasta koko ajan enemmän ja enemmän ja että muutkin voisivat tulla uskoon, hän kiteyttää.

Mikael Elmolhoda

Haluatko uskoa?

Aina välillä näitä kristillisiä lehtiä lukiessa jotkut alkavat uskoa Jeesukseen, mikä on tietenkin lehtien yksi tarkoituskin. Jotkut tulevat uskoon ojan pohjalta, toiset liikelounaalta. Narkkarin Jeesus poimii uuteen elämään huumehelvetistä, kun taas bisnespomon hän kaivaa mukaansa keskeltä uraputkea.

Vaikka on monta tapaa tulla Jeesuksen pelastamaksi, kaikissa on yksi luovuttamaton piirre. Se on syntien tunnustaminen ja niiden anteeksisaaminen. Se tarkoittaa, että tunnustat pahat tekosi, ajatuksesi ja laiminlyöntisi kaiken näkevälle Jumalalle. Samalla saat uskoa, että Jeesus on kärsinyt sinulle kuuluneen rangaistuksen syntiesi tähden. Näin Jumala uskon ja kasteen kautta lahjoittaa sinulle ikuisen elämän, joka jatkuu taivaassa ilman murheita ja tuskaa.

Tämän kaiken saat uskoa aivan heti, esimerkiksi noita edellisiä rivejä lukiessasi. Jos tahdot, voit sitten vaikkapa rukoilla ääneen tai hiljaa mielessäsi seuraavan kiitosrukouksen:

”Kiitos, että olet minut pelastanut kadotuksesta ikuiseen elämään lahjoittamalla uskon sinuun. Aamen.”

Kun uskot Jeesukseen, etsiydy sellaiseen seurakuntaan, jossa saat tarvitsemaasi lisäopetusta kristinuskosta. Jos sinua ei ole lapsena tai myöhemminkään kastettu, kysy seurakunnan pastorilta, milloin sinut voidaan kastaa.

Miikka Niiranen