Uusi Tie uudistuu! – myös verkkolehti saa uuden asun helmikuussa

Uuden Tien ulkoasu kokee uudistuksen helmikuun ensimmäisestä numerosta alkaen, joka ilmestyy 6. helmikuuta. Näkyvin muutos on lehden muuttuminen leikatuksi tabloidiksi.

Uuden Tien uudesta ulkoasusta on otettu koepainos. Ensimmäinen uudistettu lehti ilmestyy 6. helmikuuta. KUVA: UT

Uuden Tien uudesta ulkoasusta on otettu koepainos. Ensimmäinen uudistettu lehti ilmestyy 6. helmikuuta. KUVA: UT

Uuden Tien ulkoasu kokee uudistuksen helmikuun ensimmäisestä numerosta alkaen, joka ilmestyy 6. helmikuuta. Näkyvin muutos on lehden muuttuminen leikatuksi tabloidiksi, mikä tarkoittaa sitä, että lehden reunat leikataan siisteiksi. Samalla lehden logo, taittomalli, värimaailma ja kirjasintyyppi eli fontti uudistuvat.

Uudistuksen on toteuttanut Roister Marketing.

– Olemme hakeneet uudistuksella raikkautta ja parempaa luettavuutta. Ihminenkin vaihtaa vaatteita aina välillä, ja lehti kaipaa välillä muodonmuutosta. Lisäksi halusimme parantaa lehden luettavuutta kaikkia lukijoitamme ajatellen, päätoimittaja Leif Nummela sanoo.

Lehden rakenne eli juttutyypit pysyvät kuitenkin samoina. Ensimmäisellä aukeamalla on viikoittain esiin nostamamme ajankohtaisjuttu sekä pääkirjoitus. Tunnuslaatikko, josta löytyvät muun muassa Uuden Tien yhteystiedot, löytyvät seuraavalta aukeamalta yhdessä uutiskatsauksen ja kolumnin kanssa.

Myös sanoma säilyy samana.

– Jatkamme samalla linjalla kuin tähänkin asti. Otamme kantaa ajan ilmiöihin, Raamattuun sitoutuen, rakentavasti ja kunnioittavasti. Kerromme, miten ihmiset eri puolilla maail­maa ovat kohdanneet Jeesuksen ja pidämme näin esillä herätystä. Pidämme myös jatkuvasti esillä lähetystyötä, koska se on tehtävä, jonka Jeesus meille jätti. Lisäksi haluamme antaa tilaa Jumalan sanan opetuksille, Nummela toteaa.

Verkkolehden maksuperiaate muuttuu

Myös Uuden Tien verkkolehti uudistuu helmikuun aikana. Ulkoasu-uudistuksen lisäksi merkittävä muutos koskee tilaamista ja maksamista. Jatkossa maksujakso uudistuu aina kuukauden välein ja toimii samalla periaatteella kuin monille tutuissa Spotify- ja Netflix-palveluissa eli maksu veloitetaan kuukausittain luottokortilta. Jatkuva tilaus on peruttavissa milloin tahansa ja lukuoikeus loppuu seuraavaan maksupäivään mennessä.

– Panostamme verkkolehden käytettävyyteen. Tilaaminen ja lukeminen pyritään tekemään mahdollisimman helpoksi. Myös ulkoasu kaipasi päivittämistä. Raikkaalla ilmeellä on ilo viedä hyvää sanomaa eteenpäin, Uuden Tien toimituspäällikkö Matti Korhonen sanoo.

Verkkolehtiuudistus on toteutettu yhdessä Valu Digitalin kanssa.