Terapiatyötä kristilliseltä pohjalta

Sielunhoitoterapia on ammatillista terapiatyötä, jossa huomioidaan kristillinen ihmiskuva, ja rukous on osa hoitavaa prosessia. Pastori, terapeutti Seppo Jokisen kiertäessä seurakunnissa, hän tapasi runsaasti ihmisiä, joilla oli tarve käsitellä asioitaan pitkäjänteisesti niin, että työskentelyssä yhdistyisi psykologisen ohella myös hengellinen ulottuvuus. Toisaalta pelkkä rukouspalvelu ei riittänyt auttamaan näitä ihmisiä, sillä he tarvitsivat pidempiaikaista rinnalla kulkemista. Tuohon tarpeeseen...

sielunhoito

Sielunhoitoterapia on ammatillista terapiatyötä, jossa huomioidaan kristillinen ihmiskuva, ja rukous on osa hoitavaa prosessia.

Pastori, terapeutti Seppo Jokisen kiertäessä seurakunnissa, hän tapasi runsaasti ihmisiä, joilla oli tarve käsitellä asioitaan pitkäjänteisesti niin, että työskentelyssä yhdistyisi psykologisen ohella myös hengellinen ulottuvuus. Toisaalta pelkkä rukouspalvelu ei riittänyt auttamaan näitä ihmisiä, sillä he tarvitsivat pidempiaikaista rinnalla kulkemista. Tuohon tarpeeseen kehitettiin Rikotusta eheä– terapeuttisen sielunhoidon koulutus, jonka tavoitteena oli täydentää sosiaali- ja terveydenhuoltoalan sekä tai seurakunnallisen alan ammattilaisten valmiuksia tällaiseen työhön.

Sielunhoitoterapiaan hakeudutaan erilaisista syistä, mutta usein taustalla on jonkinlainen ahdistus.

– Sen hetkisessä elämäntilanteessa on jokin syy, mikä saa hakemaan apua. Se voi olla jonkinlainen kriisi, mikä ei tarkoita välttämättä mitään dramaattista, Suomen sielunhoitoterapeutitry:n puheenjohtaja Tiina Strengell-Kauhanen arvioi.

– Toiset taas ovet miettineet jo pidempään, että haluaisi käsitellä asioitaan. Tämä sopii kenelle vaan, joka haluaa käsitellä asioitaan kristillisestä viitekehyksestä käsin.

Lue lisää sielunhoitoterapiasta uusimmasta lehdestä.