Tampereen kaikki kirkot on avattu samaa sukupuolta olevien parien vihkimiseen – 9 pappia moittii

Kaikki Tampereen evankelis-luterilaisten seurakuntien kirkot on nyt avattu samaa sukupuolta olevien parien vihkimiseen. Pappien julkilausuma moittii tilojen avaamista Raamatun vastaisena.
Keltainen, puinen kirkko.

Tampereen kaikki kirkot on avattu samaa sukupuolta olevien parien vihkimiseen. Esimerkiksi Tampereen Keskustorin Vanha kirkko on nyt myös auki sateenkaariparien vihkimiselle. KUVA: KIRKON KUVAPANKKI/TUOMAS KOSKIALHO

Kaikki Tampereen evankelis-luterilaisten seurakuntien kirkot on nyt avattu samaa sukupuolta olevien parien vihkimiseen, kerrotaan Tampereen seurakuntien tiedotteessa.

Tampereen seurakuntayhtymään kuuluu yksi ruotsinkielinen seurakunta sekä neljä suomenkielistä seurakuntaa, joista Eteläisen seurakunnan seurakuntaneuvosto päätti viimeisimpänä, 30.11., avata tilat samaa sukupuolta olevien vihkimiselle äänin 10–7. Asiasta jätettiin kuusi eriävää mielipidettä.

Messukylän seurakunnan kohdalla tuomiokapituli teki vastaavan päätöksen 15.11. Muissa Tampereen suomenkielisissä seurakunnissa eli Harjun seurakunnassa ja Tuomiokirkkoseurakunnassa tilat on avattu jo aiemmin, jälkimmäisessä avioliittolain muutoksesta lähtien.

Ruotsalaisella seurakunnalla ei ole omaa kirkkorakennusta.

Pappien julkilausuma moittii tuomiokapitulin ratkaisua Messukylän tapauksessa

Yhdeksän Tampereen hiippakunnan pappia on allekirjoittanut 3.12. julkaistun julkilausuman, jossa he moittivat tuomiokapitulin päätöstä avata tilat samaa sukupuolta olevien vihkimiseen.

Tuomiokapituli käsitteli asiaa Messukylän kohdalla piispa Matti Revon johdolla ja otti kantaa vain tilojen avaamiseen, sillä voimassa olevan kirkkojärjestyksen mukaan avioliittoon voidaan vihkiä vain mies ja nainen. Vihkimisestä voi virallisesti päättää vain kirkolliskokous.

Julkilausuman allekirjoittaneiden pappien mukaan tuomiokapitulin ratkaisema Messukylän tapaus on Raamatun ja kirkon järjestyksen vastainen. ”Kaikki ihmiset ovat Jumalalle yhtä rakkaita ja samanarvoisia. Kirkko on auki kaikille, mutta ei kaikelle”, he toteavat ja kehottavat hiippakunnan papistoa pysymään apostolisessa uskon­opissa, kirkon tunnustuksessa ja kirkon järjestyksessä.

Piditkö jutusta? Saatat pitää myös:

Messukylän seurakunnan tilat avattiin homoparien vihkimiseen – Mitä se tarkoittaa, piispa Repo?

Mielipide: Vieläkö kirkon järjestyksellä on merkitystä, kun seurakunnat avaavat tilojaan samaa sukupuolta olevien parien vihkimiseen?

Tampereen hiippakunnan papeilta avoin kirje piispa Matti Revolle