Suurmiesten opissa – Martin Luther King ja Nelson Mandela

”Minulla on unelma, että jonain päivänä kaikki laaksot tullaan korottamaan, kaikki kukkulat ja vuoret alentamaan, koleikot muuttamaan tasangoksi, kalliolouhut laakeaksi maaksi ja Herran kunnia ilmestyy: kaikki liha saa sen nähdä.” – Martin Luther King ”Olen omistanut koko elämäni tälle afrikkalaisten taistelulle. Olen taistellut valkoista ylivaltaa vastaan ja mustaa ylivaltaa vastaan. Olen vaalinut ihannetta demokraattisesta ja...

Martin_Luther_King_Mandela_OK”Minulla on unelma, että jonain päivänä kaikki laaksot tullaan korottamaan, kaikki kukkulat ja vuoret alentamaan, koleikot muuttamaan tasangoksi, kalliolouhut laakeaksi maaksi ja Herran kunnia ilmestyy: kaikki liha saa sen nähdä.” – Martin Luther King

”Olen omistanut koko elämäni tälle afrikkalaisten taistelulle. Olen taistellut valkoista ylivaltaa vastaan ja mustaa ylivaltaa vastaan. Olen vaalinut ihannetta demokraattisesta ja vapaasta yhteiskunnasta, jossa kaikki ihmiset elävät yhdessä, sopusoinnussa ja yhtäläisin mahdollisuuksin. Se on ihanne, jonka puolesta toivon eläväni ja jonka toivon saavuttavani. Mutta jos tarvitsee, se on ihanne, jonka puolesta olen valmis kuolemaan.” – Nelson Mandela

Lue lisää Kingin ja Mandelan ajatuksista ja elämästä Uuden Tien printtilehdestä.