Suomen OM:n ensimmäinen toiminnanjohtaja Frank Dietz sai taivaskutsun

Suomen Operaatio Mobilisaation (OM) ensimmäinen toiminnanjohtaja Frank Dietz kuoli tässä kuussa, tiedottaa OM. Hän oli syntynyt vuonna 1939.

Syksyllä 1965 yhdysvaltalaiset Frank Dietz, John Hymus ja David Stickney saapuivat OM:n evankelioimismatkalta Neuvostoliitosta Suomeen korjaamaan autoaan. Tapahtuma pani alulle OM:n synnyn Suomessa. Kuva: OM:n arkisto

Dietzillä oli merkittävä rooli siinä, että monet suomalaiset ovat lähteneet lyhytaikaiseen lähetystyöhön 1960-luvulta lähtien. OM:n toiminta Suomessa sai alkunsa, kun syksyllä 1965 yhdysvaltalaiset Dietz, John Hymus ja David Stickney saapuivat OM:n evankelioimismatkalta Neuvostoliitosta Suomeen korjaamaan autoaan. Varaosien hakumatka venyi muutamiksi viikoiksi, joiden aikana nuoret miehet saivat tutustua suomalaisiin opiskelijoihin ja kertoa heille OM:n työstä. Suomessa oli menossa nuorisoherätys, ja moni innostui lähetystyöstä.

Frank Dietz meni myös naimisiin suomalaisen Annelin kanssa. Kun satoja suomalaisia oli ollut mukana OM:n työssä, tuli aika avata OM:n toimisto Suomeen. Frank ja Anneli kutsuttiin tehtävään vuonna 1975. Frank Dietz toimi Suomen OM:n toiminnanjohtajana vuosina 1975–1976.

Frank ja hänen vaimonsa työskentelivät myös lähetystyössä monissa maissa. He tekivät merkittävän työrupeaman 1960-luvulla Intiassa ja Nepalissa sekä toimivat 13 vuotta lähetyslaivoilla Logoksella ja Douloksella.

Frank ja Anneli vierailivat myös Suomessa säännöllisesti, viimeisen kerran vuonna 2015 Suomen OM:n 50-vuotisjuhlassa.– Kiitämme Herraa siitä, miten Frank on ollut mukana Suomen OM:n työssä ja antanut merkittävän panoksen maailman lähetyksen hyväksi, toteaa Asko Alajoki muistokirjoituksessaan. Hän oli Frank Dietzin työtoveri ja jatkoi hänen jälkeensä Suomen OM:n toiminnanjohtajana vuoteen 1998 saakka.