Soili Haverinen on valittu Suomen teologisen instituutin uudeksi pääsihteeriksi

Suomen teologisen instituutin (STI) hallitus valitsi teologian maisteri, väitöskirjatutkija Soili Haverisen STI:n pääsihteeriksi 28.8. alkaen, kun nykyinen pääsihteeri Santeri Marjokorpi siirtyy Uusi Tie -lehden päätoimittajaksi.

Soili Haverinen seisoo ruskeassa nahkatakissa tiiliseinän edessä.

Soili Haverinen tekee väitöskirjaa feministiteologista. Hänen mukaansa aiheesta on hyvin vähän kriittistä kirjallisuutta. Kuva: Karoliina Rauhio-Pokka

Suomen teologisen instituutin (STI) hallitus valitsi teologian maisteri, väitöskirjatutkija Soili Haverisen STI:n pääsihteeriksi 28.8. alkaen, kun nykyinen pääsihteeri Santeri Marjokorpi siirtyy Uusi Tie -lehden päätoimittajaksi. Haverinen toimii tällä hetkellä Helsingin Luther-kirkon teologina Suomen Luterilaisessa Evankeliumiyhdistyksessä. Hän on myös kirkolliskokousedustaja sekä toimii monissa kirkollisissa luottamustehtävissä.

– Olen iloinen valinnasta ja uskon, että Soili Haverinen on sopiva teologi tähän työhön. Hänellä on tarmokkuutta ja näkemystä. Hänen mietittävikseen tulee isoja haasteita, muun muassa STI:n tila-ratkaisut, talous ja strategia, Marjokorpi sanoo.

Soili Haverinen kuvailee suhdettaan STI:iin läheiseksi.

– Olen ollut STI:n toiminnassa ensimmäisestä opiskeluvuodesta lähtien. On hienoa päästä rakentamaan instituutin työtä uudessa roolissa ja tehtävässä. Itselleni on luontevaa toimia verkostossa, joka yhdistää laajasti herätysliikekenttäämme.

On todella motivoivaa päästä työskentelemään teologian opiskelijoiden parissa.

Haverinen korostaa, että opiskelijat ja heidän tarpeensa tulevat olemaan keskiössä.

– On todella motivoivaa päästä työskentelemään teologian opiskelijoiden parissa.

STI kouluttaa teologian opiskelijoita ja tekee Raamatulle uskollista teologiaa. STI:n taustalla on yhdeksän jäsenjärjestöä, jotka edustavat monia luterilaisen kirkon eri herätysliikkeitä ja lähetysjärjestöjä.

Piditkö jutusta? Saatat pitää myös:

Missä polttavan kuuma teologinen keskustelu, siellä Soili Haverinen

Kristinusko on kultaa, feminismi on rihkamaa