Risti – julma teloitusväline ja rakkauden symboli

McDonald’s-ravintolan logo on tunnetumpi maailmalla kuin risti. Sponsorship Research International on tutkinut, että 88 prosenttia ihmisistä tunnistaa McDonald’sin kultaiset kaaret, mutta vain 55 prosenttia kristittyjen ristin. Vaikka ihminen tietäisi, että risti on kristinuskon symboli, hän ei välttämättä ymmärrä sen tarkoitusta. Populaarikulttuuri on riisunut rististä uskonnollisuuden ja tehnyt siitä yhden korun muiden joukossa. Risti on muoti-ilmiö,...

UTA_risti-nettisivu

McDonald’s-ravintolan logo on tunnetumpi maailmalla kuin risti. Sponsorship Research International on tutkinut, että 88 prosenttia ihmisistä tunnistaa McDonald’sin kultaiset kaaret, mutta vain 55 prosenttia kristittyjen ristin.

Vaikka ihminen tietäisi, että risti on kristinuskon symboli, hän ei välttämättä ymmärrä sen tarkoitusta. Populaarikulttuuri on riisunut rististä uskonnollisuuden ja tehnyt siitä yhden korun muiden joukossa. Risti on muoti-ilmiö, eikä se siksi aina kerro kantajansa hengellisestä tilasta mitään. Hiljattain eräs ateistiksi tunnustautuva julkisuuden henkilö esiintyi televisiossa valtavat ristikorut korvissaan.

Uskoville risti merkitsee pelastusta: Jeesus kuoli puolestamme syntien sovitukseksi. Mutta miten siitä tuli kristinuskon symboli? Entä millainen on kuolema ristillä?

Lue lisää uusimmasta Uudesta Tiestä (16-17/2014)