Raamattu alusta loppuun -tapahtuman opettajista lähes puolet on maallikoita

Raamattumaratonissa Raamattu opetetaan läpi 24 tunnissa.

Kuva: Pixabay

Maaliskuun lopussa järjestettävässä Raamattu alusta loppuun (RAL) -tapahtumassa on tarkoitus opettaa koko Raamattu läpi yhden viikonlopun aikana. Urakkaan on varattu 24 tuntia, 48 luentoa ja 35 opettajaa.

Eräs erityinen piirre tulevassa raamattumaratonissa on se, että luennoitsijoista lähes puolet on maallikoita. Yksi heistä on Heimo Lajunen, jyväskyläläinen yleislääketieteen erikoislääkäri. RAL-tapahtumassa hän on ensikertalainen, mutta otti kutsun mielellään vastaan. Pari vuotta sitten käyty Raamatunopetusakatemia antoi varmuutta.

– Nuorena olin paljon mukana kristillisissä viikonlopputapahtumissa ja aktioissa. Työntäyteisinä vuosina tällaiset aiemmin tärkeät asiat unohtuivat, kertoo lähes 50 vuotta lääketieteen alalla ollut Lajunen.

Hänestä yhteen putkeen opettaminen on hyvä mahdollisuus saada Raamatusta kokonaiskäsitys kohtuullisessa ajassa, vaikka kullekin kirjalle riittää käsittelyaikaa vain 20 minuuttia.

– Se voi myös herättää kiinnostuksen tutkia tiettyä kirjaa lisää.

Monien ammattikuntien edustajat tuovat lisäarvoa

Heimo Lajusen opetusosuus käsittelee Luukkaan evankeliumia. Lääkärinä hän on kiinnostunut kauan sitten eläneen kollegansa tavasta kuvailla tapahtumia eri näkökulmasta kuin muut evankeliumikirjoittajat.

– Luukas dokumentoi tarkasti, keille, missä ja kenen aikana näin on tapahtunut. Aikansa tieteen edustajan kuvaus evankeliumien joukossa lisää kertomuksen uskottavuutta ja voi laajentaa kuulijakuntaa.

Samasta syystä Lajunen pitää merkityksellisenä, että RAL-viikonlopun opettajissa on monien ammattikuntien edustajia.

– Luukkaan kautta näemme, että taivaan Isä on halunnut todistajia muistakin ryhmistä kuin varsinaisista opetuslapsista tai teologeista.

Raamattu alusta loppuun -tapahtuma  

  • Seuraavan kerran 26. – 28.3.2021 Tampereella Pispalan kirkossa. Tapahtuma järjestetään pienelläkin joukolla, jos koronarajoitukset sallivat.
  • Striimataan reaaliaikaisesti ainakin kahdeksaan seurakuntaan. Lähetystä voi seurata myös kotona.
  • Tapahtuman järjestävät Raamatunopetusakatemia, Kansan Raamattuseura, Suomen Raamattuopisto, Hämeen ev.lut. Kansanlähetys sekä Raamatunlukijain liitto.
  • Lisätietoa: www.raamatunopetusakatemia.fi

Lisäys 11.2.: Tampereen Raamattu alusta loppuun -tapahtuma on päätetty siirtää lokakuuhun 2022 koronaepidemiatilanteen vuoksi.