Netti-Kansanlähetyspäivien ohjelma on julkaistu

Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys siirsi poikkeuksellisesti tänä kesänä Kansanlähetyspäivät nettiin. Juhlaohjelmaa voi seurata 3.–5.7.2020 YouTube-kanavalla ja lauantaina Radio Deillä. Päivien teemana on Toivon näkymiä.

Kuva: Pixabay / janeb13

Millaista toivoa juhlassa tarjotaan?

– Jumalan hyvyyden tähden meillä on toivoa paitsi iankaikkisuudessa, myös tässä ajassa. Kansanlähetyspäivien koko ohjelmassa kuljetaan yhdessä tätä toivon tietä: Vaikka olemme fyysisesti erillään, voimme tukea toinen toistamme. Jumalan armo kantaa meitä jokaista, Kansanlähetyksen viestintäjohtaja Sanna Myllärinen sanoittaa.

Raamattua, musiikkia ja välähdyksiä lähetyskentiltä

Sanna Myllärinen toteaa, että Pyhä Henki voi yhdistää erillään ja eristyksessä eläviä niin, että myös hengellisillä kesäpäivillä voimme nauttia yhteisöllisyydestä, vaikkakin virtuaalisesti. Myllärinen vinkkaa, että netissä jaetut ohjelmat mahdollistavat senkin, että eläkeläinen pääsee kurkkaamaan nuorten ohjelmaa ja toisin päin. Kansanlähetyspäivillä on luvassa muun muassa runsaasti raamattuopetusta, musiikkia, mielenkiintoisia studiokeskusteluja ja välähdyksiä lähetyskentiltä.

Raamattuopetuksen aiheet sukeltavat syvälle uskon keskeisiin kysymyksiin: Vanhan ja Uuden testamentin aarteita avaavat kokeneet pastorit ja opettajat: Daniel Nummela, Ilkka Rytilahti, Leif Nummela, Teijo Peltola ja Jarkko Haapanen.

Päiviä rytmittävät musiikkiesitykset ja niistä vastaavat Mikko Nikula, Sami Asp, Pekka Simojoki, Pietari Savolainen sekä Juhani Tikkanen. Perjantai-illan Studiokeskustelun aiheena on ”Urheilu, elämä ja usko”. Mukana keskustelemassa on esimerkiksi olympialaisiin tähtäävä viisiottelija Laura Salminen.

Päivien aikana vieraillaan myös eri Kansanlähetyspiireissä ja kuullaan terveisiä lähetyskentiltä. Lapsille, junnuille ja nuorille on omaa ohjelmaa. Nuorten ohjelma on seurattavissa YouTuben lisäksi Nuorten Maailman IG-livessä.

Tutustu ohjelmaan tarkemmin täältä ja tietoa Kansanlähetyspäivien seuraamisesta netissä ja radiossa täällä.