Kumppaneita vai riitapukareita?

Mitä avioliitollesi kuuluu? Ymmärrätkö puolisoasi pelkästä katseesta, vai puhuuko toinen ruotsia ja toinen venäjää? Yhteisellä matkalla kannattaa toisinaan pysähtyä miettimään, mihin suuntaan ollaan menossa. Avioliitto sisältää yleensä kolme eri vaihetta: symbioosin, itsenäistymisen ja kumppanuuden. Itsenäistymisvaiheessa harvoin vältytään riidoilta. – Riita ei ole paha asia. Ongelma siitä tulee vain, jos sitä ei sovita ja anneta anteeksi....

Parisuhde_OK

Mitä avioliitollesi kuuluu? Ymmärrätkö puolisoasi pelkästä katseesta, vai puhuuko toinen ruotsia ja toinen venäjää? Yhteisellä matkalla kannattaa toisinaan pysähtyä miettimään, mihin suuntaan ollaan menossa. Avioliitto sisältää yleensä kolme eri vaihetta: symbioosin, itsenäistymisen ja kumppanuuden.

Itsenäistymisvaiheessa harvoin vältytään riidoilta.

– Riita ei ole paha asia. Ongelma siitä tulee vain, jos sitä ei sovita ja anneta anteeksi. Riitaa ei pidä pelätä. Jos avioliitossa ei riidellä, toinen on alisteisessa asemassa, koska ei uskalla sanoa, mitä oikeasti ajattelee, psykoterapeutti Seija Leppänen painottaa.

Lue lisää uusimmasta Uudesta Tiestä (10/2014).