Armollisen Armahtajan nimeen?

Kun muslimilta kysyy, millainen Jumala on, vastaus on selvä: Jumala on armollinen ja laupias. Mutta mitä muslimi tarkoittaa armolla? Entä mitä eroa on islamilaisella ja kristillisellä armokäsityksellä?

Yksimielisyyttä totuudessa ja rakkaudessa

Oletko koskaan miettinyt, onko ihmisellä vapaata tahtoa syntiinlankeemuksen jälkeisessä tilassa? Mikä on lain kolmas käyttö? Entä mitä tarkoittaa uskontunnustuksen lause: ”Astui alas tuonelaan”? Kaikkiin näihin kysymyksiin ja lukuisiin muihin antaa seikkaperäisen vastauksen kirja nimeltä Yksimielisyyden ohje.

Tätä on luterilainen usko

Uskonpuhdistaja Martti Luther ei halunnut, että hänen seuraajansa kutsuvat itseään hänen nimellään. Miksi sitten käytämme sellaisia sanoja kuten ”luterilaisuus” tai ”luterilainen usko”? Eikö meidän pitäisi puhua mieluummin vaikka raamatullisesta uskosta?

Katekismus on aina ajankohtainen

”Miksi meidän tänä päivänä pitäisi lukea keskiaikaisten uskonoppineiden mielipiteitä?”, saattaa joku kysyä Ison katekismuksen äärellä. Yksi vastaus tähän on, että totuudella ei ole viimeistä voimassaolopäivää. Katekismuksen yksinkertaiset opinkappaleet ovat edelleen polttavan ajankohtaisia.