Kansanlähetyspäivillä on enemmän musiikkia yleisön pyynnöstä – HB tekee paluun

Erityisesti yhteislauluun halutaan tänä kesänä tarjota aiempaa enemmän mahdollisuuksia.
Eve ja Ossi esiintyvät lavalla Kansanlähetyspäivillä.

Musiikkipainotus näkyy jo Kansanlähetyspäivien nimessä, joka on Jeesuksesta laulan. KUVA: EMILIA VANHA-UOTILA

Musiikki on aiempaa suuremmassa roolissa tulevan kesän Kansanlähetyspäivillä. Painotus näkyy jo päivien nimessä, joka on Jeesuksesta laulan. Päivät järjestetään Ryttylässä 5.–7.7.

Tapahtumakoordinaattori Laura Kuusiston mukaan yleisöltä on usein saatu palautetta, jossa toivotaan päiville enemmän laulua ja musiikkia. Nyt pyyntöön vastataan.

– Ihmiset nauttivat tosi paljon siitä, että saavat yhdessä ylistää ja laulaa.

Ylistystä, karaokea ja yhteislaulua

Laura Kuusiston mukaan Kansanlähetyspäivien joka päivälle on pääohjelmassa oma musiikkipainotteinen ohjelmansa, minkä lisäksi muissa tilaisuuksissa kuten raamattuopetuksissa on musiikkia. Erityisesti yhteislauluihin on haluttu tarjota paljon mahdollisuuksia. Klassisia hengellisiä lauluja ja virsiä tullaan kuulemaan laidasta laitaan, Kuusisto sanoo.  Housebandiksi tulee tänä vuonna Pienlähettiläät-kokoonpano, lisäksi tarjolla on muun muassa karaokea Viisikielisestä ja ylistysilta Et Cetera -kuoron johdolla.

– Jokaiselle löytyy musiikkia näiltä päiviltä.

Myöhään lauantai-iltana, erityisesti nuorille suunnatussa tilaisuudessa esiintyy pitkän linjan gospelyhtye HB. Bändi on tiettävästi lopettanut keikkailun, mutta innostui Kuusiston mukaan kutsusta iltatilaisuuteen ja kokoaa rivinsä ainakin hetkeksi.

Uutuutena Elämäni hengellinen biisi

Perjantai-illan uutuus on Elämäni hengellinen biisi -kisailu yhteistyössä Suomen Liikemiesten Lähetysliiton kanssa. Laura Siltalan johdolla elämänsä hengellisen laulun tarinan jakavat Kansanlähetyksen liittohallituksen puheenjohtaja Regina Leppänen, jääkiipeilyn Suomen mestari Tilda Kuikanvirta, Suomen Liikemiesten Lähetysliiton toiminnanjohtaja Arni Hukari ja yrittäjä Jarmo Pouttu.

Kansanlähetyspäivät on koko perheen tapahtuma, ja myös lasten omissa ohjelmissa on Kuusiston mukaan musiikkipainotusta. Musiikin lisäksi Kansanlähetyspäivillä on hengellistä opetusta entiseen tapaan, Kuusisto vakuuttaa.

Piditkö jutusta? Saatat pitää myös:

Kansanlähetyspäivät syntyvät talkoilla – ”Jos jokainen tekee pikkuisen, silloin saadaan asiat sujumaan”

Helteiset Kansanlähetyspäivät – katso kuvat viikonlopulta!