Janna Granholm: Lähetyskeskus on kiva paikka Kansanlähetyspäiville

Sosionomi-kirkon nuorisotyönohjaaja Janna Granholm järjestää ensimmäistä kertaa Kansanlähetyspäiviä. Päiville odotetaan noin kymmentätuhatta kävijää.

Janna Granholmilla on takana melko rauhaisa alkukevät, joka kului viime vuoden ja aikaisempien Kansanlähetyspäivien saloihin sukeltaessa. Loppukevättä kohden tahti kiihtyi uutta oppiessa ja tulevia Kansanlähetyspäiviä suunnitellessa. Ensi viikonloppuna valmistelut viedään maaliin. Kuva: Heidi Tohmola

Janna Granholmilla on takana melko rauhaisa alkukevät, joka kului viime vuoden ja aikaisempien Kansanlähetyspäivien saloihin sukeltaessa. Loppukevättä kohden tahti kiihtyi uutta oppiessa ja tulevia Kansanlähetyspäiviä suunnitellessa. Ensi viikonloppuna valmistelut viedään maaliin. Kuva: Heidi Tohmola

 

Ensimmäistä kertaa Kansanlähetyspäivien järjestelyjä koordinoiva Janna Granholm ei turhia hötkyile. Sosionomi-kirkon nuorisotyön ohjaajan koulutus on antanut nuorelle naiselle tarvittavat taidot suurjuhlan valmistelujen läpiviemiseen. Edellinen työ Liikkuva seurakunta -hankkeessa tutustutti hänet projektityöhön ja erilaisten harjoittelujen myötä hän kertoo saaneensa työkaluja visaisempienkin ongelmien ratkaisemiseen.

Granholm arvelee, että Kansanlähetyspäiville tulee noin kymmenen tuhatta eri kävijää. Kesäjuhlat järjestetään toista kertaa peräkkäin Lähetyskeskuksessa Ryttylässä. Vanhan kartanon alue on osoittautunut sopivaksi paikaksi suurten kesäjuhlien järjestämiseen.

– Lähetyskeskus on sillä tavalla kiva, että se on samalla kertaa tarpeeksi iso ja tarpeeksi pieni. Tämä on idyllinen paikka, joka sopii lapsiperheillekin hyvin. Lapsilla on tilaa temmeltää samalla kun vanhemmat voivat kuunnella hyvää opetusta, Granholm luettelee.

Vapaaehtoisia vastuunkantajia on Kansanlähetyspäivien järjestelyihin ilmoittautunut jo noin 150. Yhdessä Lähetyskeskuksen väen ja lähetystyöntekijöiden kanssa tavoitteena on tarjota monin tavoin ravitseva hengellinen tapahtuma, jossa kaiken ikäiset kävijät voivat viihtyä.

– Ruokapalveluissa olemme ottaneet viime vuoden palautteita huomioon ja olemme suunnitelleet ruokalistaa vähän uudelleen. Heikki Huttusen järjestämä Lettukahvila on tulossa myös tänä vuonna. Leikkikentän vieressä saa ostaa kahvia, lettuja ja muutakin herkkua. Päijät-Hämeen Kansanlähetys pystyttää Teinilän päätyyn Lataamon jossa on muun muassa myynnissä italialaista jäätelöä.

Juhlavuoden juhlille ilmestyy monia uusia kirjoja. Tapahtumaoppaassa on julkaistu tarjouskuponki, jolla voi saada Uuden Tien kirjateltasta yhden Uuden Tien kirjan puoleen hintaan. Kirjamyynnissä on monia tarjouksia ja teltalta saa myös uunituoretta Kansanlähetyksen 50-vuotiskirjaa. Mutta mitä Kansanlähetyspäivien koordinaattori odottaa eniten tapahtuman ohjelmalta?

– Odotan Outia ja Leetä, mutta ehkä yhtä paljon Kansanlähetyksen 50-vuotisjuhlaa. Liikkeen juuret kertovat siitä, että monet niistä, jotka ovat jo pitkään olleet mukana, ovat sitä vieläkin. Se kertoo jotain siitä, miten tärkeätä työtä teemme.

 

Piditkö lukemastasi? Saat lisää mielenkiintoisia juttuja, kun tilaat Uuden Tien klikkaamalla alla olevaa kuvaa. Jaa artikkeli myös sosiaalisessa mediassa!