Evankeliumi antaa syyn juhlaan

Kansanlähetyspäivillä nautittiin hyvästä sanomasta musiikin, taiteen ja julistuksen välityksellä. Uutuuksina ohjelmassa olivat Raamattulava ja oma juhlakuoro.

Kansanlähetyspäivillä nautittiin hyvästä sanomasta musiikin, taiteen ja julistuksen välityksellä. Uutuuksina ohjelmassa olivat Raamattulava ja oma juhlakuoro.

Seinäjoen seurakunnan lapsikuoro Solina esitti sunnuntaina musikaalin ”Puuhun ja takaisin”. Musikaalin on kirjoittanut Hanna Kivisalo ja ohjannut Anniina Nieminen. Kuoroa johtaa Suvi Lehtimäki. KUVA: JENNIINA NUMMELA

 

Juhlien johtajistoon kuuluneet Päivi ja Niilo Räsänen olivat hyvillä mielin heti juhlien päätyttyä.
– Päivien teema ”Raamattu rakkaaksi” tuntuu tällä hetkellä olevan ajankohtaisempi kuin ehkä osasimme edes ajatella silloin, kun päivien teema päätettiin. Tällä hetkellä Raamatusta keskustellaan aika paljon. Täällä on opetettu, mitä Jumalan sana merkitsee, ja sille on ollut tilaus, Päivi Räsänen toteaa.
Myös käytännön järjestelyt rullasivat mukavasti.
– Tämä oli neljäs vuosi täällä Ryttylässä, ja joka vuosi olemme pystyneet hiomaan käytännön puolta, Niilo Räsänen sanoo.
Räsäset vastasivat ennen juhlia kampanjasta, jossa jaettiin Uuden Tien Ilon Aika -erikoisnumeroa 10 000 kappaletta lähiseuduille. Lehden väliin oli painatettu Kansanlähetyspäivien ohjelma.
– Tässä on itse asiassa noussut sellainen idea, että tavoitetaan ensi vuonna ihmisiä lähialueilla massiivisemmin, Päivi paljastaa.
– Tuplataan tai triplataan se, Niilo säestää. KUVA: JENNIINA NUMMELA

 

Ohjelmassa oli ensimmäistä kertaa mukana Raamattulava, jossa oli mahdollisuus kuulla lähes taukoamatonta raamattuopetusta koko lauantaipäivän ajan. Hollolalainen Elisa Koskipalo osallistui päiville juuri Raamattulavan takia.
– Raamattuopetus on minulle hengellistä ruisleipää. Toivottavasti tämä toteutuu myös ensi vuonna, hän toteaa. KUVA: KAROLIINA RAUHIO-POKKA

 

Kouluikäisten lasten boffermiekkapajassa valmistettiin itse miekat ja pidettiin turnajaiset. KUVA: JENNIINA NUMMELA

 

Lähettien ristikulkue siirtyi juhlatelttaan sateessa. Päivien sää oli pääosin pilvipoutainen ja melko viileä. KUVA: MATTI KORHONEN

 

Lähetystyöntekijät siunattiin uudelle työkaudelle sunnuntain juhlajumalanpalveluksessa. KUVA: MATTI KORHONEN

 

Vuosien tauon jälkeen Kansanlähetyspäivillä oli oma juhlakuoro, jota varten järjestettiin kuoroleiri. Kuoron johtaja Kaarina Savonen yllättyi leirin suosiosta, sillä paikat täyttyivät vain parissa päivässä. Leiri oli avoin kaikille halukkaille.
– Kokeneemmat laulajat tukevat kokemattomampia. Tämä on hyvä porukka, Savonen iloitsi perjantain harjoituksissa. KUVA: JENNIINA NUMMELA

 

Lähetit olivat tuoneet maistiaisia lähetysmaiden paikallisista herkuista. KUVA: MATTI KORHONEN

 

Yousuf Karimi ja Zakir Ghullamy valmistivat Kansanlähetyspäivillä afganistanilaista linssikeittoa. KUVA: MATTI KORHONEN

 

iperian-lähetti Aatto Lamminpää (oik.) kohtasi juhlavieraita ja kertoi Kansanlähetyksen lähetystyöstä. KUVA: MATTI KORHONEN