Bloggausta evankeliointi- vai harrastusmielessä?

Kristilliset blogit näyttävät kristittyjen moninaisuuden. On teologista pohdintaa, havaintoja elämästä, runoja Jumalasta. Satu Erosella on ollut useita blogeja, jotka yleensä liittyvät johonkin projektiin. Pahan päivän varalle -blogi esimerkiksi kesti vuoden. Sen ideana oli tarjota vuoden jokaiselle päivälle raamatunkohta ja sen pohjalta tehty kuva ajatuksen kera. 366 kuvan jälkeen kuvat päätyivät näyttelyyn Helsingin tuomiokirkon kryptaan. Toisen…

SatuEronen_NettiinKristilliset blogit näyttävät kristittyjen moninaisuuden. On teologista pohdintaa, havaintoja elämästä, runoja Jumalasta.

Satu Erosella on ollut useita blogeja, jotka yleensä liittyvät johonkin projektiin. Pahan päivän varalle -blogi esimerkiksi kesti vuoden. Sen ideana oli tarjota vuoden jokaiselle päivälle raamatunkohta ja sen pohjalta tehty kuva ajatuksen kera. 366 kuvan jälkeen kuvat päätyivät näyttelyyn Helsingin tuomiokirkon kryptaan. Toisen blogin kuvat päätyivät kirjaksi viime vuonna.

– Yleensä keksin jonkun uuden idean ja perustan sen ympärille uuden blogin. Olen vähän tällainen blogien väärinkäyttäjä, hän nauraa.

Eronen ei mielellään erittele blogejaan kristillisiksi tai maallisiksi. Hän on kuitenkin sitä mieltä, että jos taiteilija on kristitty, myös taide on väistämättä kristillistä. Yhdistävää niissä on hänen mielestään pyrkimys rehellisyyteen.

– Tavoitteeni on autistinen. Haluan tietää, mikä on totta, mutta en herättää keskustelua, Eronen sanoo ja virnistää.

Lue lisää bloggaamisen ihmeellisestä maailmasta Uusi Tie -lehden printtiversiosta.