7 asiaa, jotka Jumala sanoo sinusta Raamatussa

Mitä Jumala ajattelee ihmisestä? Tässä seitsemän esimerkkiä.
Lähikuva naisen silmästä silmälasien takana.

Sinä olet Jumalan silmäterä. Arvokas ja rakastettava sellaisena kuin olet. KUVA: PEXELS

1 OLET LUOTU JUMALAN KUVAKSI

Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen, mieheksi ja naiseksi. Tämä tarkoittaa, että jokainen ihminen heijastaa Jumalan luonteenpiirteitä ja on arvokas Jumalan silmissä. (1. Moos. 1:26) Et ole sattumaa vaan tarkoituksella ja huolella valmistettu luomus, toivottu syntymään tähän maailmaan.

2 OLET RIKKOUTUNUT JUMALAN KUVA

Jumala on täydellinen, ihminen kuitenkin syntinen. ”Sillä kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla.” (Room. 3:23) Synti siis rikkoo yhteyden Jumalaan ja erottaa ihmisen hänestä. Onneksi tähän on ratkaisu.

3 OLET RAKASTETTU JA SIKSI PELASTETTU

Mikä korjaa yhteyden Jumalan kanssa? Mikä pelastaa ikuisesta erosta hänen kanssaan? Raamattu opettaa, että pelastus tulee uskon kautta Jeesukseen Kristukseen. Hän antaa synnit anteeksi. Rikkoutunut kuva korjautuu. ”Mutta Jumala osoittaa rakkautensa meitä kohtaan siinä, että Kristus, kun me vielä olimme syntisiä, kuoli meidän edestämme.” (Room. 5:8)

4 OLET JUMALAN ILO

Jumalan sydämen täyttää ilo, kun hän seuraa sinua ja elämääsi: omaa luomustaan ja ainutlaatuista persoonaa. ”Hän ilolla iloitsee sinusta, hän on ääneti, sillä hän rakastaa sinua, hän sinusta riemulla riemuitsee.” (Sef. 3:17)

5 OLET LUOTU RAKASTAMAAN TOISIA

Ihminen on luotu elämään yhteydessä muihin ihmisiin ja erityisesti Jumalaan. Monien tuntema raamatunkohta sen kiteyttää: ”Rakasta Herraa, sinun Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikesta mielestäsi. Tämä on suurin ja ensimmäinen käsky. Toinen, tämän kaltainen, on: ’Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi.’” (Matt. 22:37–39)

6 JUMALA ON KIINNOSTUNUT SINUN ELÄMÄSTÄSI

Jumala haluaa viettää aikaa ihmisen kanssa – täällä maailmassa ja ikuisuudessa, jonne pääsee ottamalla hänet vastaan elämäänsä: ”Katsokaa, minä seison ovella ja kolkutan; jos joku kuulee minun ääneni ja avaa oven, minä käyn hänen tykönsä sisälle ja aterioin hänen kanssaan, ja hän minun kanssani.” (Ilm. 3:20)

7 OLET KUTSUTTU KRISTUKSEN KALTAISUUTEEN

Raamattu kehottaa myös pyrkimään Jumalan tahdon mukaiseen elämään. Jättämään entisen ja uudistumaan, mihin voima tulee Jumalalta. ”Jokainen, joka on Kristuksessa, on siis uusi luomus. Vanha on kadonnut, uusi on tullut tilalle!” (2. Kor. 5:17) Olet kutsuttu Kristuksen kaltaisuuteen Jeesuksen esimerkkiä seuraamaan.

Hei lukija!

Piditkö lukemastasi? Tämä artikkeli on julkaistu Uusi Tie -lehden vuoden 2023 erikoisnumerossa Ilon Aika. Tilaamalla Uuden Tien verkko- tai paperilehden tästä saat joka viikko ajankohtaista, hengellisesti ravitsevaa ja puhuttelevaa sisältöä.

Ja kiitos, jos jaat artikkelin sosiaalisessa mediassa. Voit myös tilata Ilon Aikaa paperilehtenä jaettavaksi tästä. Viedään evankeliumia yhdessä eteenpäin!

Uuden Tien toimitus