Auttaako kehitysapu?

Nenäpäivä. Kansaa kehotetaan viihteen ohessa soittamaan lahjoitusnumeroon. Tuotto ohjataan kehitysyhteistyöhankkeiden kautta köyhien lasten hyväksi. Kolehti. Seurakuntalaisia pyydetään jakamaan rahaa kehitysyhteistyössä toimivan nimikkolähetin työhön. Palkkakuitti. Pieni osuus maksamastasi verosta käytetään Suomen valtion kehitysrahoitukseen. Omastaan jakaminen on kristillinen hyve. Kristitty ei voi vain katsella lähimmäisen kärsimystä ja olla tekemättä mitään. Mutta miten antaa viisaasti? Koituuko kehitysavun kautta...

IMG_0148

Nenäpäivä. Kansaa kehotetaan viihteen ohessa soittamaan lahjoitusnumeroon. Tuotto ohjataan kehitysyhteistyöhankkeiden kautta köyhien lasten hyväksi. Kolehti. Seurakuntalaisia pyydetään jakamaan rahaa kehitysyhteistyössä toimivan nimikkolähetin työhön. Palkkakuitti. Pieni osuus maksamastasi verosta käytetään Suomen valtion kehitysrahoitukseen.

Omastaan jakaminen on kristillinen hyve. Kristitty ei voi vain katsella lähimmäisen kärsimystä ja olla tekemättä mitään. Mutta miten antaa viisaasti? Koituuko kehitysavun kautta lahjoitettu raha todella köyhien hyväksi?

 

Kehitysapua tarkastellaan kriittisesti Uuden Tien uusimmassa numerossa. Lue lehdestä avun vaaroista ja hyödyistä.