AlfaStudio-ohjelmat

Joulukuusta 2017 alkaen Uusi Tie on toimittanut noin kerran kuussa AlfaStudio-ohjelmia AlfaTV:lle. Ohjelmaa juontavat Matti Korhonen ja Susanna Sarimaa. Katso kaikki Uuden Tien toimittamat AlfaStudio-ohjelmat tältä sivulta.

Jordan Peterson

Kanadalainen psykologian professori Jordan Peterson vieraili marraskuussa 2018 Helsingissä. Miten mies nousi maailmanmaineeseen, mitä hän ajattelee sananvapaudesta ja uskonnosta? Entä miten hänen elämänohjeisiinsa tulisi suhtautua? Mukana toimittaja Sanna Ukkola, kirjailija Joonas Konstig, teologi Emil Anton ja poliittinen youtubettaja Tere Sammallahti.

Uskonnonvapaus

Joutuuko Suomessa nolatuksi tai kiusatuksi uskonsa tähden? Vai onko niin, että uskonnottomien uskonnonvapaus onkin uhattuna? Mukana islamin lehtori Isra Lehtinen, Suomen Baptistikirkon johtaja Jari Portaankorva, vapaa-ajattelija Robert Brotherus ja Laura Wickström Open Doors -järjestöstä.

Pitäisikö Jumalalle antaa vielä mahdollisuus?

Mihin Jumalaa tarvitaan aikana, jolloin tiede pyrkii selittämään kaiken? Voiko älykäs ihminen uskoa Jumalaan? Studiossa vieraina Soili Haverinen, Ilmari Hirvonen ja Kati Reijonen.

Avioliitto ja parisuhteen hoitaminen

Moni haaveilee pitkästä ja onnellisesta parisuhteesta. Silti vuosittain noin 13 000 avioliittoa päättyy Suomessa eroon. Onko ero vääjäämätöntä? Kuinka parisuhdetta huolletaan? Voiko huononkin avioliiton pelastaa? Aiheesta keskustelevat Hanna Ranssi-Matikainen, Markku Ihonen ja Jasu Markkanen. Ohjelma esitetty 5.4.2018.

Ihmiskauppa

Ohjelmassa keskustellaan siitä, mitä on ihmiskauppa, millaista se on Suomessa ja miten siihen voi puuttua. Mukana Vapauta uhri ry:n toiminnanjohtaja Pia Rendic, Paula Hartikainen V.A.L.O. – ei orjuudelle ry:stä ja Rose-turvakodin vastaava Katriina Lehelmä. Ohjelma esitetty 22.2.2018.

Hyveet

Oikeudenmukaisuus, rohkeus, viisaus, kohtuullisuus. Usko, toivo, rakkaus. Voiko niitä harjoitella ja kehittää? Millainen on hyvä ihminen ja voiko kuka tahansa tulla sellaiseksi? Vieraana Joonas Konstig, Antti Kylliäinen, Joona Salminen ja Lotta Uusitalo-Malmivaara. Ohjelma esitetty 18.1.2018.

Onko joulua ilman sisältöä?

Päiväkotien katsomuskasvatuksen tulee olla uskonnollisesti sitouttamatonta. Vieläkö voidaan lukea jouluevankeliumi? Entä onko joulu alun perin kristillinen vai pakanallinen juhla? Vieraina Miikka Niiranen, Jouni Elomaa, Sonja Falk ja Arniika Kuusisto. Ohjelma esitetty 14.12.2017.