AlfaStudio: Mureneeko kansankirkko?

Kirkon jäsenmäärä laskee kiihtyvää vauhtia. Keitä kirkkoon jää ja millainen on kansankirkon tulevaisuus? Tästä keskustellaan Uuden Tien toimittamassa AlfaStudiossa 25.4. klo 19.

Kansankirkosta keskustelevat AlfaStudiossa vasemmalta alkaen Santeri Marjokorpi, Timo Pöyhönen, Heidi Zitting ja Juha Meriläinen. Kuvat: Matti Korhonen, Virpi Kurvinen, Heini Nieminen ja Juha Meriläisen arkisto.

Kansankirkosta keskustelevat AlfaStudiossa Santeri Marjokorpi, Timo Pöyhönen, Heidi Zitting ja Juha Meriläinen. Kuvat: Matti Korhonen, Virpi Kurvinen, Heini Nieminen ja Juha Meriläisen arkisto.

Kirkon jäsenmäärä laskee kiihtyvää vauhtia. Keitä kirkkoon jää ja millainen on kansankirkon tulevaisuus? Tästä keskustellaan Uuden Tien toimittamassa AlfaStudiossa 25.4. klo 19.

Suomen evankelis-luterilaiseen kirkkoon kuuluu tällä hetkellä noin 70 prosenttia suomalaisista. Nuoremmat sukupolvet kuitenkin eroavat kirkosta ja jättävät yhä useammin lapsensa kastamatta. Kaukana ei ole se tilanne, että alle puolet suomalaisista on kirkon jäseniä.

Vieläkö voidaan puhua kansankirkosta? Keitä kirkkoon jää ja millainen on kansankirkon tulevaisuus? Entä mitä kirkon pitäisi nyt tehdä? Tästä keskustellaan AlfaStudio-ohjelmassa torstaina 25. huhtikuuta kello 19.

Mukana keskustelemassa ovat Perusta-lehden päätoimittaja, teologian maisteri Santeri Marjokorpi, Hengen uudistus kirkossamme ry:n toiminnanjohtaja Timo Pöyhönen, ekumeniikan väitöskirjatutkija ja seurakuntapastori Heidi Zitting sekä arkkipiispan teologinen erityisavustaja Juha Meriläinen.

Ohjelmassa haastatellaan myös Kirkon tutkimuskeskuksen johtaja Hanna Salomäkeä.

Uuden Tien artikkeleita aiheeseen liittyen:

Tuore suomalaisten uskonnollisuutta mittaava ISSP-tutkimus: Nuorten suhde uskontoon on entistä herkkäliikkeisempää

Helsingissä syntyneistä lapsista reilusti alle puolet kastetaan

Santeri Marjokorpi: ”Kirkon pitäisi olla vastakulttuurinen voima”

Timo Pöyhönen ja kristilliset messuyhteisöt

Selaa tästä linkistä aikaisempia Uuden Tien toimittamia AlfaStudio-jaksoja.